Haberler

Eser Karakaş kimdir? Eser Karakaş kaç yaşında, nereli? Eser Karakaş hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Yerli ve yabancı yaya makalesi yayınlanmış olan Prof. Karakaş, özellikle vergi sistemleri, özelleştirme ve kamu harcamaları konulu araştırma yayınlarını gerçekleştirmiştir. Peki, Eser Karakaş kimdir? Eser Karakaş kaç yaşında, nereli? Eser Karakaş hayatı ve biyografisi nedir?

1978 yılında lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını tamamladıktan sonra yardımcı doçent ardından da profesör oldu. Peki, Eser Karakaş kimdir? Eser Karakaş kaç yaşında, nereli? Eser Karakaş hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

ESER KARAKAŞ KİMDİR?

Eser Karakaş, 18 Ekim 1953 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.

1964 yılında moda ilkokulunu bitirdi. Ortaöğrenimini Özel St. Joseph Lisesinde tamamlayarak mezun oldu.

1978 yılında lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Maliye Ana Bilim Dalı'nda İktisat alanında 1980 yılında yüksek lisansını yaptı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Maliye Anabilim Dalı'nda doktorasını yaptı. 1987'den 1990 yılına kadar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yardımcı doçent, 1990'da doçent ve 1996 yılında da profesör oldu.

1993-1996 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde bölüm başkan yardımcılığı ve 1996-1999 yılları arasında Maliye anabilim dalı başkanlığı yapmıştır.

Ve yine aynı tarihler arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

1999-2003 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı yapmıştır.

2003 – 2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesinde rektör yardımcısı olarak görev yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi AB İlişkileri Bölüm Başkanlığı görevi de yaptı.

Yerli ve yabancı yaya makalesi yayınlanmış olan Prof. Karakaş, özellikle vergi sistemleri, özelleştirme ve kamu harcamaları konulu araştırma yayınlarını gerçekleştirmiştir.

Ayrıca Ankara merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (U. S. A. K. ) tarafından yayınlanmakta olan Uluslararası Hukuk ve Politika Dergisi'nin (UHP) Yazı Kurulu üyesidir.

Eser Karakaş şu anda yazılarını Star Gazetesi bünyesinde okuyucuları ile paylaşmaktadır. Eser Karakaş, stargazete.com'da yazılar yazmaktadır. 12 Kasım 2013 tarihli yazısında diye başlayan yazının da sahibidir.

Eser Karakaş, uluslararası hukuk profesörü Prof. Dr. Işıl Karakaş ile evlidir. Bir kızı vardır.

Kitapları :

Normalleşme Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye

Sivil Siyaset Küresel Ekonomi

Barış Köprüleri Dünyaya Açılan Türk Okulları, (İlber Ortaylı ve Toktamış Ateş ile ortak)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Eser Karakaş Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title