Haberler

En kısa gece bu gece mi 2023? 21-22 Haziran en kısa gece mi, en uzun gece bugün mü? En uzun ve en kısa gece tarihleri!

Güncelleme:

Bugün Güney yarımkürede en uzun gece, Kuzey yarımkürede ise en uzun gündüz yaşanır. Vatandaşlar, 21 Haziran tarihinin önemi nedir, neden bugün en uzun gündüz yaşanıyor, neden en kısa gece yaşanıyor merak etti. Peki, En kısa gece bu gece mi 2023? 21-22 Haziran en kısa gece mi, en uzun gece bugün mü? En uzun ve en kısa gece tarihleri! İşte ayrıntılar...

Yaz gündönümü nedir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 21 Haziran tarihinde yılın en uzun günü yaşanırken aynı zamanda yılın en kısa gecesi yaşanmaktadır. Peki, En kısa gece bu gece mi 2023? 21-22 Haziran en kısa gece mi, en uzun gece bugün mü? En uzun ve en kısa gece tarihleri nelerdir? İşte bilgiler...

YAZ GÜNDÖNÜMÜ NEDİR?

Yaz gündönümü, Güneş ışınlarının Yengeç Dönencesi'ne yılda bir defa (yaklaşık 21 Haziran'da) dik geldiği an. Kuzey yarımkürede en uzun gündüz yaşanır ve günler kısalmaya, güney yarımkürede en kısa gündüz yaşanır ve günler uzamaya başlar. Bu tarih, bâzı bazı ülkelerde kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bâzı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.

KIŞ GÜNDÖNÜMÜ NEDİR?

Kış gündönümü, (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği an. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarımkürede en uzun gündüz, Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanır.

EN KISA GECE BUGÜN MÜ YAŞANACAK? (21 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA-PERŞEMBE)

Evet Kuzey yarım kürede en kısa gece bugün olacaktır. Haliyle en uzun gündüz de bugün olmuş oluyor. Kısacası şöyle anlatabiliriz:

  • 21 Haziran Çarşamba 2023 : Kuzey yarım kürede en uzun gündüz yaşanacak.
  • 21 Haziran Çarşamba 2023 : Kuzey yarım kürede en kısa gece yaşanacak.
  • 21 Haziran Çarşamba 2023 : Güney yarım kürede en uzun gece yaşanacak.
  • 21 Haziran Çarşamba 2023 : Güney yarım kürede en kısa gündüz yaşanacak.

EN KISA GECE NE ZAMAN 2023?

En kısa gece 21 Haziran 2023 tarihinde olacak. Yani bu gece ülkemizde (büyük ihtimalle 21 Haziran'ı 22 Haziran'a bağlayan gece) yılın en kısa gecesi yaşanmış olacaktır. Bu gece yaklaşık olarak toplam 8 saat 40 dakika sürecektir. Geri kalan süre ise gündüz olmuş olacak.

EN UZUN GÜNDÜZ NE ZAMAN 2023?

En uzun gündüz ülkemizde 21 Haziran 2023 Çarşamba günü yani bugün yaşandı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

En Uzun Gece 21 Haziran Gündem Yaşam Haberler

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Limon FC-Kunisports maçı ne zaman ve saat kaçta başlayacak? Limon FC maçı başladı mı? Arda Güler Şampiyonlar Ligi final maçında oynayacak mı (Dortmund - Real Madrid)? Mulan filmi oyuncuları kim, konusu ne? Mulan filmi ne zaman, nerede çekildi? Survivor kim kazandı? 31 Mayıs Cuma Survivor'da kim kazandı? #129300 Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar! Mourinho hangi takımlarda teknik direktörlük yaptı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 31 Mayıs Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 31 Mayıs Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Gaddar 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kızılcık Şerbeti 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı?
Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title