Haberler

EBA şifremi unuttum ne yapabilirim? EBA şifremi nasıl değiştiririm? EBA şifresi nasıl değiştirilir? EBA şifre değiştirme

Güncelleme:

Pandemi süreciyle birlikte okullarda yeni bir dönem başlamış ve Eba üzerinde online eğitime geçilmişti. Öğrencilerin yanı sıra veliler ve öğretmenlerinde işini oldukça kolaylaştıran Eba, pandemi süresince en çok ziyaret edilen sayfalar arasında yer almakta. Son dönemde birçok kişinin araştırdığı "Eba'ya nasıl giriş yapılır?" ve "Eba şifremi unuttum ne yapmalıyım?" gibi sorular yer almakta. Peki EBA şifresi nasıl değiştirilir? EBA şifremi unuttum ne yapabilirim? EBA şifre değiştirme…

Her gün binlerce öğrencinin, öğretmenin ve veliningiriş yaptığı Eba ve uzaktan eğitim, pandeminin yayılmasını önlemede ve öğrencilerin derslerinden geri kalmasına engel oldu. Birçok kişinin aktif olarak kullandığı Eba online eğitim platformu derslerin devam etmesiyle birlikte EBA girişinin nasıl yapılacağını araştırıyor. EBA şifresini unutanlar ne yapacak? EBA şifresi nasıl yenilenir ve değiştirilir? EBA şifresi nasıl değiştirilir?

EBA ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

Eba şifrenizi unuttuysanız öncelikle EBA giriş ekranından öğrenci sayfasına gelin ardından EBA Giriş kısmındaki şifremi unuttum kısmına tıklayın ve ardından bir doğrulama yöntemi seçin.

EBA şifremi unuttum ne yapabilirim? EBA şifremi nasıl değiştiririm? EBA şifre değiştirme

E-posta ile doğrulama yöntemi seçtiyseniz;

Sisteme kayıt olduğunuz e-posta adresini girin ve ardından "Gönder" butonuna basın. E- posta adresinize gelen doğrulama kodunu Eba sistemindeki bölüme girin ve ardından "Gönder" butonuna basın. Açılan sayfada yeni şifrenizi oluşturun ve "Kaydet" butonuna tıklayın.

Cep telefonu ile doğrulama yöntemi seçtiyseniz;

Sisteme kayıtlı cep telefonunuzu giriniz ve ardından "Gönder" butonuna tıklayınız. Sisteme kayıtlı olan cep telefonuna gelen doğrulama kodunu girin ve ardından "Gönder" kısmına tıklayın. Yeni şifrenizi oluşturarak "Kaydet" butonuna basınız.

Eğer sisteme kayıtlı E-posta veya cep telefonu numaranız yoksa öğretmenden veya veliden tek kullanımlık şifre alınarak ya da"Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum" bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

ÖĞRENCİ OLARAK EBA'YA GİRİŞ YAPMAK

EBA ana sayfasında sağ alt kısımda kalan bölümden öğrenci, öğretmen, veli, mesleki gelişim, akademik destek seçenekleri arasından öğrenci bölümünü seçip açılan sayfada kullanıcı adı ve şifrenizi girerek EBA'ya giriş yapabilirsiniz.

EBA şifremi unuttum ne yapabilirim? EBA şifremi nasıl değiştiririm? EBA şifre değiştirme

Ayrıca diğer bütün soru ve problemlerinizi ana sayfada, en sağ alt köşede yer alan "EBA asistan" bölümüne tıklayarak sorularınızı sorabilir, yardım ve destek alabilirsiniz.

EBA şifremi unuttum ne yapabilirim? EBA şifremi nasıl değiştiririm? EBA şifre değiştirme

EBA NEDİR?

Online Eğitim ve Bilişim Ağı olarak kullanılan Eba, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Sosyal eğitim platformu olan Eba, öğrencilerin derslerine destek olması ve pandemi gibi süreçlerde öğrencilerin derlerinden uzak kalmaması ve kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Eba içerisinde öğrenciler ders tekrarı, yanı sıra öğretmenlerin hazırladıkları notları, sunumları görebilir ve deneme testleri çözebilirler.

EBA NE İŞE YARAR?

Hem öğretmenler hem de öğrenciler için oldukça kolaylık sağlayan Eba, içerisinde sayısız içerik ve bilgi bulundurmaktadır. Eba öğrencilerin derslerine destek vermek amacıyla tamamen ücretsiz olarak hazırlanmıştır. Sistem içerisinden öğretmenler içerik paylaşma hakkına sahipken, aynı hak öğrencilere de verilmektedir. Eba üzerinden öğrenciler her türlü sunum, görsel ve nota rahatlıkla ulaşım sağlayabilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Eğitim Bilişim Ağı Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title