Haberler

Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı nerede?

Güncelleme:

Dünya üzerinde oldukça fazla sayıda baraj vardır. Bu barajlar sağladığı faydalar ve görünümleri ile herkesin ilgi odağı olmayı başarıyor. Dünyanın en büyük barajının nerede olduğu ise merak konusu odu. Peki, Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı nerede?

Dünya'da yer alan oldukça görkemli barajlar bulunmaktadır. Yapılan bu barajların sağladığı faydalar dünyanın geleceği için oldukça önemlidir. Bu barajların bulunduğu bölgeler ise dünyanın birçok farklı noktasıdır. Peki, Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı nerede?Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı nerede? İşte detaylar haberimizde...

DÜNYANIN EN BÜYÜK BARAJI HANGİSİDİR?

Dünya üzerinde yapılmış olan oldukça büyük barajlar vardır. Bu barajlar farklı özellikleri ve büyüklükleri ile herkesin ilgisini çekmektedir. Dünyanın en büyük barajı ise Çin'de bulunan Jinping Barajı olarak bilinmektedir.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BARAJLARI VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Dünya'da yer alan oldukça görkemli barajlar bulunmaktadır. Yapılan bu barajların sağladığı faydalar dünyanın geleceği için oldukça önemlidir. Bu barajların bulunduğu bölgeler ise dünyanın birçok farklı noktasıdır.

1. JİNPİNG BARAJI

Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı nerede?

Jinping barajı, Çin'in Hubei Eyaletinde bulunan ve dünyanın en büyük barajı olarak bilinen barajdır. Barajın kurulduğu yer ise Yiling bölgesinde bulunan Yangtze Nehridir. Bu nehir Gök Irmak olarak bilinmektedir. Barajın boyutu ise 305 metredir. 2005 yılında inşasına başlanan baraj 9 yılda tamamlanmıştır. 3600 MW üretim kapasitesi vardır.

2. NUREK BARAJI

Dünyanın en büyük barajları arasında olan Nurek barajı, 300 metre uzunluğa sahiptir. 1961 yılında başlayan barajın inşaatı 19 yol sürmüştür. Bulunduğu ülke ise Tacikistan'dır. 3015 MW güç kapasitesi vardır.

3. XIAOWAN BARAJI

Büyük barajlardan birisi olan Xiaowan barajının boyutu 292 metredir. Oldukça büyük olan bu baraj 4200 MW kapasiteye sahiptir. Baraj 2010 yılında faaliyete girmiştir.

4. XILUODU BARAJI

Çin'de bulunan Xiluodu barajı dünyanın en büyük barajlarından birisi olarak 2013 yılından beri faaliyet göstermektedir. Barajın yüksekliği ise 285,5 metredir. Üretim kapasitesi ise 13.860 MW'dir.

5. GRANDE DIXENCE BARAJI

Oldukça büyük bir baraj olan Grande Dixence barajı 285 metre boyundadır. İsviçre Alpleri'nde bulunan bu baraj Dixence nehri üzerinde kurulmuştur. Barajın açılış tarihi ise 1964 yılıdır. 2.069 MW enerji kapasitesine sahip olan baraj kurulduğu yerden dolayı muhteşem bir görünüme sahiptir. Doğanın eşsiz güzelliği ile bütünleşen bir baraj olarak dünyanın en büyük barajları arasındaki yerini almıştır.

6. INGURİ BARAJI

Inguri barajının yüksekliği 271,5 metredir. Barajın bulunduğu yer ise Gürcistan'dır. Inguri barajının toplam enerji gücü 1.320 MW'dir. Barajın inşaatı 1961 yılından başlayarak 17 yıl sürmüştür.

7. YUSUFELİ BARAJI

Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı nerede?

Dünyanın en büyük barajları arasında bulunan Yusufeli barajı 270 metre yüksekliktedir. Baraj Türkiye'de bulunmaktadır ve Artvin'in Çoruh nehri üzerine inşa edilmektedir. Enerji kapasitesi 540 MW olarak bilinmektedir. Barajın inşaatı 2013 yılından bu yana halen devam etmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yusufeli Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title