Haberler

Dolar niye düştü? Dolar niye düşüyor, düşmeye devam edecek mi?

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından döviz piyasalarında hareketlilik yaşanıyor. Doların düşüp düşmeyeceği merak konusu olurken, uzmanlar konuya dair değerlendirmelerde bulunuyor. Peki, Dolar niye düştü? Dolar niye düşüyor, düşmeye devam edecek mi?

Dolar niye düştü? Sorusu, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından birçok kişi tarafından araştırılıyor ve merak ediliyor. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar düşüşe geçti. Dolar niye düştü merak edilmektedir. Döviz kurundaki hareketlilik ne kadar devam edecek merak konusu oldu. Faiz kararının ekonomi üzerindeki etkileri ve doların seyri yakından takip ediliyor. Peki, Dolar niye düştü? Dolar niye düşüyor, düşmeye devam edecek mi?

DOLAR NİYE DÜŞTÜ?

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 17,5'ten yüzde 25'e çıkarmasının ardından, dolarda 2 liralık bir gerileme oldu. Karar öncesi 27,22 seviyesinde bulunan dolar, karar sonrası 25,25'e kadar düştü. Karar öncesi 29,67 seviyesinde bulunan euro kararla birlikte 27,47'ye kadar gerilerken, altının gram fiyatı ise 1.679 liradan 1.603 liraya düştü.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığında üst üste üçüncü kez faiz yükseltti. Haziran ayında faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkaran Merkez, temmuzda ise faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e çıkarmıştı. Bu ay piyasa beklentilerinin de üzerinde bir artışa giden Merkez, faizi 750 baz puan artırdı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,5'ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir." denildi.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Merkez Bankası Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title