Haberler

Çökertme Kebabı tarifi! Masterchef Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Çökertme Kebabı yemek tarifi! Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir?

Güncelleme:

Masterchef 28 Temmuz yarışmasında şefler tarafından Çökertme Kebabı yemeğinin yapılması istendi. Peki Masterchef Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Çökertme Kebabı yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Çökertme Kebabı yemek tarifi! Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Çökertme Kebabı yemek tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Çökertme Kebabı tarifi oldu. Peki en güzel Çökertme Kebabı yemek tarifi nasıldır? Çökertme Kebabı yemeği nasıl yapılır? Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir?

ÇÖKERTME KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Eti için gerekli malzemeler;

300 gram dana bonfile

2 kaşık sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Et marinasyonu için gerekli olanlar;

2 tane soğan (Bir tanesi rendelenecek)

½ (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

½ (yarım) bardak süt

1 bardak soda

1 kaşık tereyağı

Domates sosu için gereken malzemeler;

2 kaşık tereyağı

½ (yarım) kaşık pul biber

1 domates (rendelenmiş)

Patatesi için gerekli olanlar;

2 tane patates

1,5 bardak ayçiçeği yağı

Servisi için:

4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve rendeliyoruz. Patatesleri, nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletiyoruz. Akabinde sudan çıkartıp güzelce süzüyoruz, yağda kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Sonrasında yoğurdu su ile biraz açıyoruz ve içerisine sarımsakları katıyoruz.İsteyenler 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edebilir. Sonrasında sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdiriyoruz.

Ardından bifteklik olarak etlerimizi inceltiyoruz ve doğruyoruz. Sonrasında yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartıyoruz. Tavadan alıp ince ince tekrar doğrayıp tekrar kızgın yağa atıp kavuruyoruz. Sonrasında üzerine bir miktar baharat ve tereyağı ekliyoruz. Kavrulunca da önceden hazırladığımız patates ve yoğurdun üzerine ilave ediyoruz.

Çökertme kebabımız hazırdır. Afiyet olsun...

ÇÖKERTME KEBABI HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Çökertme kebabı Türk mutfağından Muğla, Bodrum, Milas bölgesine ait bir yemektir. Genel olarak Ege bölgesinde meşhur olmuş bir kebap çeşididir. Çökertme kebabı, "Bodrum Kebabı" olarak da bilinir. Yöre olarak Muğla şehrine ait bir yemek türüdür.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title