Haberler

CHAPECOENSE Futbol Takımı Nedir? CHAPECOENSE Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme:

CHAPECOENSE takımı hangi ülkenin futbol takımıdır? CHAPECOENSE futbol takımı hakkında bilmeni gerekenleri sizler için derledik.

Chapecoense, Brezilya'nın güneyinde Santa Catarina eyaletinin Chapeco şehri takımıdır. Brezilya birinci ligine 2014'te, yaklaşık 36 sene sonra ilk defa katılmıştır. Bu başarısını Copa Sudamericana finallerine kalarak pekiştirdi. Geçen hafta Arjantin'in San Lorenzo takımını yenerek büyük ses getirmişlerdi. 1973 yılında kurulan futbol kulübü, aynı zamanda FUTSAL'da da aktiviteler göstererek 2 eyalet şampiyonluğu elde etti. Kulüp genelinde toplamda 4 eyalet şampiyonluğu başarısı var. Son olarak 2011 yılında şampiyonluk kazanıldı. Yaklaşık 2 senedir 1. ligte mücadele eden futbol takımının stadyumu ise Arena Conda. Chapecoense takımı futbolcularını taşıyan Bolivya Kolombiya uçağı düştü. Uçakta 72 yolcu 9 mürettebat bulunuyordu. Yolcular arasında Chapecoense takımı futbolcuları da vardı. Chapecoense futbolcularının yarın Güney Amerika Kupası maçına çıkacaklardı.

CHAPECOENSE'NİN BAŞARILARI

1977 - Santa Catarine Eyalet Şampiyonluğu
1978 - Kulüp ilk defa Brezilya 1. ligine yükseldi
2002 - Ortaklık anlaşmasına göre kulübün ismi Associação Chapecoense Kindermann/Mastervet olarak değiştirildi.
2006 - Kulüp orjinal ismi olan Associação Chapecoense de Futebol döndürüldü.
2006 - Copa Santa Catarina kazanıldı
2014 - 1978'den sonra ilk defa takım Serie A (Brezilya Birinci Ligi'nde) mücadele etti.
2016- Takım Copa Sudamericana finallerine, San Lorenzo'yu eleyerek erişti ve tarihe geçti.




Kaynak: Haberler.com / Gündem

San Lorenzo Arjantin Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title