Haberler

Cadılar Bayramı ne zaman? Cadılar Bayramı bugün mü? Cadılar Bayramı hangi gün?

Güncelleme:

Her sene coşkuyla kutlanan Cadılar Bayramı'nın ne zaman olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Cadılar Bayramı bugün mü? sorusu aratılıyor. Dünya üzerinde birçok farklı ülkede kutlanmakta olan cadılar bayramı, ülkemizde de farklı etkinlikler ile birlikte kutlanıyor. Cadılar bayramı hakkında birçok detay merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki, Cadılar Bayramı ne zaman? Cadılar Bayramı bugün mü? Cadılar Bayramı hangi gün?

Cadılar Bayramı ne zaman? sorusu merak ediliyor. Cadılar bayramını kutlamak isteyen ve merak eden birçok vatandaş internet üzerinde Cadılar bayramı ne zaman? Sorusunu araştırıyor. Farklı ülkelerde farklı şekillerde ve etkinliklerle kutlanmakta olan Cadılar bayramı ne zaman? Cadılar bayramı hangi tarihte kutlanıyor? 2022 Cadılar bayramı tarihi!

CADILAR BAYRAMI NE ZAMAN?

Dünya genelinde birçok farklı ülkenin farklı şekillerde farklı etkinliklerle kutlamakta olduğu cadılar bayramı etkinliği 31 Ekim Pazartesi gününe denk gelmektedir. Başlıca olarak Kuzey Amerika ve Britanya Adalarında kutlanmakta olan Cadılar bayramı, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde kutlanmaktadır.

CADILAR BAYRAMI İSMİ NERDEN GELİYOR?

Cadılar Bayramı, Anglosakson dünyasında ve başlıca Batılı ülkelerde Halloween olarak adlandırılır. Bu sözcük All Hallow's Eve (Azizler Günü'nün arifesi) kavramından kısaltılarak oluşturulmuştur.

CADILAR BAYRAMI NEDEN KUTLANIR?

İlk olarak ne zaman kutlanmaya başlandığı tam olarak bilinmeyen Cadılar Bayramı, aslında Samhain olarak bilinen kadim Kelt Festivalidir. Başlangıç yılı tam olarak bilinmese de kutlamaların yapıldığı 31 Ekim tarihi günümüze kadar hiç değişmeden gelmeyi başarmıştır.

31 Ekim, hasat mevsiminin bittiği gün olarak bilinir ve tek geçim kaynağı toprak olan dönem insanları için yaşamaya devam edebilecek olmanın garantisi gibidir.

Hasatlarından son derece memnun olanlar olduğu gibi o yılı beklentilerinin çok daha altında ürünle kapatanlar da oluyormuş elbette. Bir sonraki yılı zor geçirecekleri hasat miktarlarından belli olan çiftçiler, bu durumun yegane suçlularının, ölümlerinin ardından bir türlü huzur bulamayan ruhlar olduğuna inanırlarmış.

Bu garip inanışa göre, cinayete kurban gidenler, dünyadaki işlerini tamamlayamadan ölenler ya da hayatlarını günahkar olarak geçirenlerin ruhları, her yıl yine 31 Ekim tarihinde dünyayı ziyarete gelerek insanları lanetliyorlarmış.Bir önceki gelişlerinde onları korkutup kaçırmayı başaramayan çiftçilerse bu lanetten paylarını aldıklarından hasatları beklediklerinin altında geliyormuş.

Cadılar Bayramı'nda giyilen ''korkunç'' kıyafetlerin ve ilginç ev süslemelerinin aslı, bu geleneğe dayanır. Evlerinin dışına astıkları korkutucu figürlerin ve havanın kararmasıyla birlikte giyindikleri korkunç maskeli giysilerin bu kötü niyetli ruhları korkutup kaçırmak gibi bir amacı varmış.

Günümüzde hemen hemen dünyanın her yerinde bilinen bu bayram için düzenlenen kutlama ve etkinliklerin en gösterişlileri de kuşkusuz Amerika topraklarında gerçekleştiriliyor.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Cadılar Bayramı Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title