Haberler

Askercell nedir, zorunlu mu? Askercell hattı nereden, nasıl alınır?

Güncelleme:

Tuşlu telefonlarda kullanmak üzere kışlada sadece "Askercell" uygulaması kapsamında hat sahibi olabilen askerler artık sivil hatlarını da kullanabilecek. MSB'nin açıklamasının ardından ise Askercell nedir? Askercell hattı nereden, nasıl alınır? Askercell tarifeleri ücreti ne kadar? soruları aratıldı.

MSB, sivil hayatta kullanılan GSM hatlarının kışlalarda da kullanılabileceği duyurdu. Askerler, kullandıkları GSM hattının bayisine müracaat ederek ücretsiz bir şekilde GSM hatlarını kısıtlı hale getirebilecek. Peki, Askercell nedir? Askercell hattı nereden, nasıl alınır? Askercell tarifeleri ücreti ne kadar?

ASKERCELL NEDİR?

Askercell, kışlalarda er ve erbaşların telefonla konuşabilmesi için TSK'nın ön şart olarak belirttiği özellikleri sağlayan bir Turkcell hizmetidir.

ASKERCELL NEREDEN, NASIL ALINIR?

Turkcell Mağazaları veya birliğinizde Askercell'li olunabilir. Askercell Talep ve Onay Belgesi doldurulup imzalanır.

Daha sonra konuşulmak ve mesajlaşılmak istenen 10 yurt içi mobil, 4 sabit ya da yurt dışı hatlarla olmak üzere 14 numara çalışanlarımız tarafından Askercell'e tanımlanır.

Hat kısa bir süre sonra data kullanımına kapanır ve Askercell Servisi ancak bundan sonra aktif olur (Askercell'in aktif olup olmadığı *199# sorgusuyla öğrenilebilir).

Bu işlemlerden sonra hat TSK'nın kriterlerini otomatik olarak sağlamış olur.

Askercell'den faydalanmak için Turkcell'e geçmek isteyenler geçerli kimlikleriyle birlikte birliklerinde başvuruda bulunabilirler. Müşterilerimiz Askercell Talep ve Onay Belgesi'ni birliklerinde doldurarak taleplerini iletebilirler.

ASKERCELL TARİFE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Askercell servisi ücretsizdir fakat Askercell servis aboneliği ücretsiz sesli görüşme, SMS veya veri kullanım hakkı sağlamaz. Askercell servisi ile dilerseniz Askercell'e özel avantajlı Askercell paketlerinden yararlabilirsiniz.

ASKERCELL KİMLER ALABİLİR?

Askercell'den bireysel faturasız hat sahibi tüm Turkcell müşterileri yararlanabilir.

ARTIK SİVİL HATLAR KULLANILABİLECEK

Açıklamada, "Erbaş ve Erlerimizin kullanımına sunulan 'Askercell' uygulaması kapsamında; askerlik hizmeti öncesinde kullanılan hatların herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevrilmesi, terhisi müteakip ise yine eski hattın özelliklerine döndürülmesi konusunda düzenleme gerçekleştirilmiştir. Böylelikle askerlerimiz, sivilde kullandıkları hatlarını askerlik hizmeti süresince kullanma imkanına kavuşmuştur" denildi.

Askercell nedir? Askercell hattı nereden, nasıl alınır? Askercell tarifeleri ücreti ne kadar?

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Askercell Gündem Teknoloji Güncel Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title