Haberler

Aşısız sinemaya gidilir mi? Sinemaya aşısız giriliyor mu?

Güncelleme:

6 Eylül 2021 tarihinden itibaren aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişiler için negatif PCR testi zorunluluğu başladı. Aşısız sinemaya gidilir mi? Sinemaya aşısız giriliyor mu? sorularına bu kapsamda yanıt aranıyor.

Aşısız sinemaya gidilir mi? Sinemaya aşısız giriliyor mu? sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor.Bu kapsamda aşısız girilmeyecek yerlerin, PCR testi zorunluluğu olan yerlerin nereler olduğu araştırılmaya başlandı. Konu hakkında merak edilenlere ahaber.com.tr'den ulaşabilirsiniz. Peki, aşısız girilmeyecek yerler nereler? AVM, okul, konser, sinema, tiyatro ve AVM'lere aşısız giriliyor mu? PCR testi zorunlu mu? İşte cevaplar...

SİNEMALARA AŞISIZ GİRİLİYOR MU?

Ülke genelinde yaklaşık bir aydır günlük vaka sayılarının 20 bin üzerinde seyretmesi sonucu, 19 Ağustos'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden yeni tedbir kararları çıktı. Konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibarıyla PCR testi zorunlu olacak.

NOT: 2 doz aşısını yaptırmış olan ve üzerinden 14 gün geçmiş olan kişilerden PCR testi istenmeyecek. Haberler.com son dakika haberler, gündem haberler ve tarafsız haberler için okumaya devam edin.

BAZI FAALİYETLER İÇİN PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine gönderilen "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgede şu ibareler yer aldı:

"6 Eylül 2021 pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek."

Genelgeye göre, aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak. Gündem haberler için bizi takip edin. Haberler.com gündemin sıcak konularını sizler için derliyor.

Bu çerçevede 6 Eylül 2021 pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek.

PCR TESTİ NERELERDE ZORUNLU?

Aynı şekilde şehirlerarası uçak, tren ve otobüs seyahatleri için de PCR testi zorunluluğu getirildi. Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de en az 48 saat içinde negatif olduğu ispatlanmış PCR testi olması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, haftada iki defa zorunlu istenen PCR testlerinin özel eğitim okulları, ortaokul ve ortaöğretim özel öğrenci yurt ve pansiyonları çalışanlarından da talep edileceğini duyurdu.

Mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kurslarının, teorik ve uygulama sınavlarında görev alan usta öğreticiler dahil tüm personelden haftada iki defa PCR testi istenecek.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Koronavirüs Aşısı Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title