Haberler

Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi!

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammına ilişkin, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Böylece vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen Asgari ücret kaç TL olacak? Sorusu da yanıt buldu. Konu hakkında merak edilen detaylar ama motorlarında sorgulatıldı. Peki, Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi!

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

"Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz" diyen Bilgin, olası zamma ilişkin "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" ifadelerini kullandı.

500 dolar bugün itibarıyla yaklaşık 10 bin TL'ye denk geliyor ancak önümüzdeki dönemde kurda artış bekleniyor. 8 bin 506 TL'lik net asgari ücret ise bugün itibarıyla yaklaşık 425 dolara denk geliyor.

ERDOĞAN DA BİR KEZ DAHA ARTIŞ SİNYALİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün akşam katıldığı canlı yayında asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili konuştu. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili hesaplamaların sürdüğünü belirten Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız." ifadelerini kullandı.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Vedat Bilgin Asgari Ücret Zam Gündem Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title