Haberler

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme:

AÖL sınav sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara giriyorlar. AÖL sınavları 4 Aralık ve 10 Aralık'ta yapıldı. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu son günlerin en çok araştırılan konularından biri. Açık Öğretim Lisesi sınavları 4 Aralık ve 10 Aralık tarihlerinde yapılmıştı. Sınava giren öğrencileri merakla sınav sonuçlarını bekliyor. AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? detaylar haberimizde.

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları açıklandığında haberimizden takip edebilirsiniz.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebilecekler. 2021 yılı sınavları sonucunda yükseköğretim kurumuna yerleştiği tespit edilen/belgelendiren öğrenciler hariç, Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü adaylar online sınav uygulamasına alınmayacaktır.

HBÖGM tarafından tutuklu ve hükümlü adayların online sınav uygulamasına giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacaktır. Online sınav uygulamasına katıldığı tespit edilen tutuklu ve hükümlü adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav soru ve cevapları yayımlanmayacaktır.

AÖL NEDİR?

Açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine kayıtlı olup öğrencilik durumu eksik olan öğrenciler ile açık öğretim lisesi ya da mesleki açık liselerden tasdikname alan öğrencilerdir. Türkiye dışına eğitim görmüş öğrenciler Türkiye'den denklik belgesi alanlar, açık liseye başvuruda bulunabilirler. Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, gerekli ücreti ödemek zorundadırlar. Akabinde dersleri seçmektediler. Önceden bildirilen tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. Öğrencinin mezun olması için bazı şartlar vardır. Bunlar, en az 8 dönem öğrenim görmesi, toplam kredisinin asgari 192 olması, dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar. Sınav sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır. Türkiye'de yüz binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi üniversite sınavına girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmazlar.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

Açık Öğretim Lisesi Haberler Son Dakika

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title