Haberler

Altının Ateşi İyice Yükseldi, Güncel Altın Fiyatları

Güncelleme:

Güncel altın fiyatları. Altın, yatırımcıların düşen petrol fiyatları ve FED'in faiz artırım zamanını değerlendirmesi ile 12 haftanın zirvesindeki kazançları genişletiyor.

Güncel altın fiyatları. Altın, yatırımcıların düşen petrol fiyatlarıyla birlikte ABD ekonomisindeki güçlenmeyi ve Fed'in faiz artırım zamanını değerlendirmesi ile 12 haftanın zirvesindeki kazançları genişletiyor. Spot altının onsu yüzde 0.5 kadar yükselerek 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 1,239.34 doları görmesinin ardından, Singapur saati ile 12:07'de 1,237.09 dolardan işlem görüyor. Sarı metal geçtiğimiz haftaki verilerde istihdamın artmasına rağmen ücretlerin gerilediğinin görülmesi ile yükselişini üçüncü güne taşıyor.

Son 5 buçuk yılın en düşük petrol fiyatı, küresel çapta hisseleri olumsuz etkiliyor ve ABD'de enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin altına inmesi tehdidini yaratıyor. ABD'de bu hafta açıklanacak olan verilerde enflasyon oranında altı yıla yakın bir sürenin en dik gerilemesi ve perakende satışlarda düşüş görülmesi beklentilerinin Fed'in faiz artırımından kaçınacağı spekülasyonlarını desteklemesi ile Spot Dolar Endeksi rekor kapanış seviyesinin altında seyrediyor.

UZMANLARIN GÖRÜŞÜ

Citics Futures Co. analistlerinden Zou Lihu, "Altında kısa vadeli yön dolar, petrol ve genel risk duyarlılığına bağlı şekilleniyor. Uzun vadeli yön ise hala ABD'de politika faizi görünümüne göre belirlenecektir" yorumunu yaptı.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, işgücü piyasasındaki "güçlü ivmelenme" ve zayıf kalan ücret artışları ile birlikte faiz oranlarının Haziran ayında yükseltilmesinin zor bir karar olduğunu söyledi. Williams'ın para politikasında bu yıl oy hakkı bulunuyor. Yine oy hakkına sahip olan Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise, 2015 yılı ortalarında faiz artırımının makul olabileceğini ifade etti.

AVRUPA'DAKİ SIKINTILAR

Euro ile fiyatlanan altın, Avrupa Merkez Bankası'nın deflasyon ile savaşmak ve Yunanistan'daki politik belirsizlikle birlikte büyümeyi canlandırmak için ek teşviklere doğru ilerlemesi ile Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye geldi. Euro Bölgesi'nde 2009'da yaşanan borç krizini tetikleyen Yunanistan'da, Başbakan Antonis Samaras 25 Ocak'ta yapılacak olan seçimleri muhalefette bulunan Syriza partisinin kazanması durumunda Yunanistan'ın eurodan çıkabileceğini söyledi.

Şubat vadeli altın kontratları New York Comex piyasasında yüzde 0.8 kadar yükselerek ons başına 1,242 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye geldi. Dünyanın en geniş altın destekli exchange-traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki varlıklar, 9 Ocak'ta Temmuz'dan bu yana en dik yükselişi yaşamasının ardından dün değişiklik göstermedi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Yunanistan Singapur Fed Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title