Haberler

Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı kaç yaşında, nereli? Alev Alatlı biyografisi!

Liseyi babası Ertuğrul Alatlı'nın askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da okudu [1]. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı. Zaman zaman yaptığı açıklamalarla sosyal medyada gündem olan Alev Alatlı'nın hayatı merak edildi. Peki, Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı kaç yaşında, nereli? Alev Alatlı mesleği nedir? Alev Alatlı hayatı ve biyografisi nedir?

Sosyal medyada da çok konuşulan isimler listesinde yer alan Alev Alatlı'nın hayatına dair bilgiler merak ediliyor. Alev Alatlı, yaptığı açıklamalarla sık sık medyada yer almakta. 1944 yılında İzmir'de dünyaya gelen Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı kaç yaşında, nereli? Alev Alatlı mesleği nedir? Alev Alatlı hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

ALEV ALATLI KİMDİR?

1944 yılında İzmir'de dünyaya gelen Alev Alatlı, liseyi babası Ertuğrul Alatlı'nın askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da okumuştur.

Lisansını ODTÜ Ekonomi ile İstatistik bölümünden alan Alatlı, yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University Ekonomi ve Ekonometri bölümünden almıştır.

Felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora programına New Hampshire'daki Dartmouth College'de başlamıştır. İlahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaşmış fakat doktora derecesini alamadan 1974'te Türkiye'ye dönmüştür.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Alatlı, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalışmıştır.

California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürütmüş ve Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkarmıştır. Daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev almıştır.

Alatlı, Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından Özgürlük Madalyası'yla onurlandırılmıştır.

2006 yılında Moskova'da, ''Aydınlanma Değil, Merhamet!'' adlı romanıyla Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü'nü kazanmıştır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosunun 10 Aralık 2012 tarihli toplantısında, yazar Alev Alatlı'ya "Fahri Doktora" unvanı verilmesine karar verilmiş; unvan, 25 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen törenle takdim edilmiştir.

19 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Alev Alatlı'nın "Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde 2. Kitap" adlı eserinin Rusça'sını hediye etmiştir.

ROMANLARI

Yaseminler Tüter Mi Hala? (Ocak 1985)

İşkenceci (Aralık 1986)

Kadere Karşı Koy A.Ş. (1995) Haberler.com kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Or'da Kimse Var mı? dizisi

Viva La Muerte (Yaşasın ölüm) (1992)

'Nuke' Türkiye (1993)

Valla Kurda Yedirdin Beni (1993)

O.K. Musti Türkiye Tamamdır (1994)

Beyaz Türkler Küstüler (2013)

Schrödinger'in Kedisi: Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

Kâbus (2001)

Rüya (2001)

Gogol'un İzinde:

Aydınlanma Değil, Merhamet! (2005)

Dünya Nöbeti (2007)

Eyy Uhnem! Eyy Uhnem! (2008)

İNCELEME VE DENEMELERİ

Aydın Despotizmi (1986)

Eylül 1998

Hayır Diyebilmeli İnsan (2005)

Şimdi Değilse Ne Zaman

Yorumsuz

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Biyografi.İnfo Alev Alatlı Gündem Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title