Haberler

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı Resmi Gazete? İzinler uzatıldı mı son dakika?

Güncelleme:

Normal şartlarda 30 Kasım tarihinde sona ermesi planlanan Açık cezaevi izinleri son dakika gelişmeleriyle gündemdeki yerini aldı. Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı Resmi Gazete? İzinler uzatıldı mı son dakika? soruları bu kapsamda merak edilen konular arasında yer aldı. Binlerce kişinin merakla beklediği "Adalet Bakanlığı 2021 CTE Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor, son durum nedir?" sorular yanıt bulmuş oldu.

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı Resmi Gazete? İzinler uzatıldı mı son dakika? sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Mahkum ve mahkum yakınları bugün sabah saatlerinden itibaen konuyla ilgili alınan son kararı inceliyor. Geçtiğimiz günlerde koronoavirüs salgını nedeniyle uygulanan izinler TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme gelmişti. Ardından ise Daha önce bu izinlerle ilgili 9 kez uzatılma kararı verilmişti. Peki, Açık cezaevi izinleri ne zamana kadar uzatıldı, ne zaman bitecek, ne kadar süre uzadı? İşte tüm detaylar...

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki Kovid-19 izin süresi 31 Mayıs 2022'ye uzatılacak.

TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'ne ceza infazla ilgili yeni madde ihdas edildi.

Mecliste grubu bulanan partilerin ortak önergesiyle ihdas edilen maddeyle, "kovid-19 izni" ile ilgili mevcut düzenlemedeki Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir" şeklindeki ibare, "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir" olarak değiştirildi.

Buna göre, salgın sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bunun toplumsal bir talep olduğunu belirterek, hem Sağlık Bakanlığı hem de Adalet Bakanlığı'nın görüşleriyle sürenin uzatılmasının TBMM gündemine geldiğini kaydetti. Ortak önergeyle uzatılmasının da sevindirici olduğunu belirten Ünal, "Böylece Kovid-19 izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılmıştır." dedi.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Açık Ceza İnfaz Kurumu Haberler Son Dakika

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title