Haberler

29 Eylül Dünya Kalp Günü nedir? Kalp ve damar hastalıkları nedir? Kalp ve damar hastalıkları nelerdir?

Güncelleme:

Her yıl 29 Eylül günü, çeşitli etkinliklerle birlikte Dünya Kalp Günü olarak kutlanmaktadır. Peki, 29 Eylül Dünya Kalp Günü nedir? Kalp ve damar hastalıkları nedir? Kalp ve damar hastalıkları nelerdir? Kalp ve Damar Hastalıklarında En Sık Rastlanan Belirtileri Nelerdir Kalp ve Damar Hastalığı Olan Bireylerin Dikkat Etmesi Gereken Konular Nelerdir? Detaylar haberimizde...

29 Eylül günü, ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle birlikte Dünya Kalp Günü olarak kutlanmanması nedeniyle vatandaşlar 29 Eylül Dünya Kalp Günü nedir? Kalp ve damar hastalıkları nedir? Kalp ve damar hastalıkları nelerdir? sorularına yanıt aramaktadır. Peki, 29 Eylül Dünya Kalp Günü nedir? Kalp ve damar hastalıkları nedir? Kalp ve damar hastalıkları nelerdir? Kalp ve Damar Hastalıklarında En Sık Rastlanan Belirtileri Nelerdir Kalp ve Damar Hastalığı Olan Bireylerin Dikkat Etmesi Gereken Konular Nelerdir? Detaylar haberimizde...

29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ NEDİR?

Dünyada ve ülkemizde yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan "Kalp ve Damar Hastalıkları"na dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla her yıl 29 Eylül "Dünya Kalp Günü" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünya Kalp Gününde kardiyovasküler hastalıkları önlemek ve küresel etkileri azaltmak için halkın bilinç düzeyini artırmak amaçlamaktadır.

Kardiyovasküler hastalıkların çoğu risk faktörleriyle mücadele edilerek engellenebilir. Dünya Sağlık Örgütü uygun yaşam tarzı değişiklikleri ve düzeltilebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerin dörtte üçünden fazlasının önlenebileceğini bildirmektedir.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI NEDİR?

KDH, kalp ve dolaşım sisteminin (arterler ve damarlar) herhangi bir hastalığını kapsayan geniş bir terimdir. Koroner damarlarda, kalpten vücuda kan dağıtan ana aort damarlarda ve dallarında zaman içinde oluşan yağ plaklarına bağlı tıkanmaları sonucu ortaya çıkan hastalıklara kalp ve damar hastalıkları denir.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARININ NEDENLERİ NELERDİR?

Kalp hastalıklarını tetikleyen birçok etken vardır. Özellikle insanların benimsedikleri yaşam tarzı kalp hastalıklarının gelişiminde önemli rol oynar. Kalp ve damar hastalıklarının en az %80 oranında sigara, hipertansiyon, yüksek kan yağları, ailede kalp hastalığına yatkınlık, şişmanlık, hareketsiz yaşantı, diyabet gibi klasik risk faktörlerine bağlı olarak geliştiği bilinmektedir.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINDA EN SIK RASTLANAN BERLİRTİLER NELERDİR?

• Göğüs ağrısı (Angina Pektoris) Haberler.com okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

• Nefes darlığı

• Çarpıntı

• Bayılma.

• Tıkalı olan damarın beslediği organ ile ilgili belirtiler (Örneğin bacak damar tıkanıklığında bacakta ağrı, soğuma, uyuşukluk ve güçsüzlük)

29 Eylül Dünya Kalp Günü nedir? Kalp ve damar hastalıkları nedir? Kalp ve damar hastalıkları nelerdir?

KALP VE DAMAR HASTALIĞI OLAN BİREYLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR NELERDİR?

• Sağlıklı beslenin,

• Düzenli fiziksel aktivite yapın,

• Tütün ve tütün ürünleri kullanmayın,

• Alkol kullanmayın,

• Kardiyovasküler riskinizi öğrenenin, Haberler.com sizler için en doğru bilgileri araştırıyor. Doğru kaynak için doğru yerdesiniz.

• Kilolu veya obez olup olmadığınızı öğrenenin,

• Kan basıncınızı öğrenenin,

• Kan şekerinizi öğrenenin,

• Kan lipidlerinizi öğrenenin.

• Hekiminizin verdiği sağlıklı yaşam önerilerine uyun.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Dünya Kalp Günü Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title