Haberler

2022'nin en çok konuşulan isimlerinden Faruk Kaymakcı kimdir? Faruk Kaymakcı hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

2022'nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Bu yıl 7,607 haber kaynağında 638,162,358 adet haber yapılan Faruk Kaymakcı, toplamda 638,162,358 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı. Peki, Faruk Kaymakcı kimdir? İşte, Faruk Kaymakcı hayatı ve biyografisi

İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre'nin 2022 değerlendirme raporunda Faruk Kaymakcı, 2022'nin hakkında en fazla haber yapılan ve en çok okunmaya sahip olan kişileri arasında yer aldı. Vatandaşların da hakkında bilgiler araştırdığı Faruk Kaymakcı hakkında 7,607 haber kaynağında 638,162,358 adet haber yer alırken 2022'de toplam 638,162,358 ziyaretçiye ulaştı. Meraklı soruların odağı haline gelen Faruk Kaymakcı hakkında merak edilen Faruk Kaymakcı kimdir, kaç yaşında, nereli ve merak edilen diğer soruların yanıtlarını mercek altına alıyoruz.

FARUK KAYMAKCI KİMDİR?

Faruk Kaymakcı, 21 Mart 1968'de Tosya'da doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.1989-1992 yılları arasında Strasburg Üniversitesi'nde AB araştırmaları konusunda ve Londra Ekonomi Okulu'nda AB ekonomisi konusunda yüksek lisans dereceleri aldı. Ayrıca, 1999-2000 yılı eğitim döneminde Avrupa Komisyonu bursuyla College of Europe'ta AB politikaları masteri yaptı.

Mesleki kariyeri

Kaymakcı, 1994'te Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başladı. NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin'in sivil danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Avrupa Birliği nezdinde Türkiye daimi temsilciliği müsteşarı oldu. 2009-2011 yılları arasında Avrupa Birliği ile ilişkilerden sorumlu devlet bakanı ve AB bakanı olan Egemen Bağış'ın Dışişleri Özel Müşavirliğinin yanı sıra Eylül 2009'dan itibaren bu göreve ek olarak önce AB genel sekreterliği, ardından AB Bakanlığı sivil toplum, iletişim ve kültür müşavirliği görevlerini yürüttü. 2011-2013 yılları arasında Basra başkonsolosluğu görevinde bulundu. 2013-2017 tarihleri arasında Bağdat büyükelçisi olarak görev yaptı. 30 Ocak 2017'den itibaren Avrupa Birliği nezdinde Türkiye'nin daimi temsilcisidir. 6 Ağustos 2018 tarihinde Dışişleri bakan yardımcısı olarak atandı.

2004 yılında Afganistan'da NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Kaymakcı, Avrupa Koleji Yılın Mezunları Ödülü'ne 2007 yılında önerilen üç Kolej mezunundan biri seçildi.

Kaymakcı, ileri seviyede İngilizce ve Fransızca bilmektedir

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Faruk Kaymakcı Habermetre Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title