Haberler

Türk Oftalmoloji Derneği 47. Ulusal Kongresi

Türkiye Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kaynak: "Sarı nokta hastalığı havuzuna her sene yaklaşık 300 bin yeni birey katılmakta, bunların yüzde 10'luk kısmı ciddi ve hızlı görme kaybına ...

Türkiye Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, görme yetisinin kaybolduğu sarı nokta hastalığı havuzuna her yıl yaklaşık 300 bin yeni bireyin katıldığını, bunların yüzde 10'luk kısmının ise hızlı görme kaybına maruz kaldığını söyledi.

Prof. Dr. Kaynak, Türk Oftalmoloji Derneği tarafından Kemer ilçesi Beldibi beldesindeki bir otelde düzenlenen "Türk Oftalmoloji Derneği 47. Ulusal Kongresi"nde yaptığı konuşmada, görme sinirinin merkezi kısmını besleyen ince kılcal damarların damar sertliği sonucu uğradığı değişikliklere bağlı oluşan görme bozukluğuna "sarı nokta hastalığı" denildiğini ifade etti.

Hastalığın genellikle 50 yaştan sonra ortaya çıktığını dile getiren Kaynak, hastalıkta genetik özelliklerin, çevresel faktörlerin, sigaranın ve hipertansiyonun etkin rol üstlendiğini belirtti. Kaynak, gözdeki şekil değişikliği ve görme yetinin azalmasının hastalığın belirtileri olduğunu anlattı.

Hastalığın kuru ve yaş olmak üzere iki tipi bulunduğunu bildiren Kaynak, hastaların yüzde 90'ında kuru tip hastalığın görüldüğüne dikkati çekti. Kuru tip hastalığın yavaş ilerlediğini anlatan Kaynak, yaş tipi sarı nokta hastalığının ise kanamalı seyrettiğini ve hızlı bir şekilde görmenin kaybolmasına neden olduğunu vurguladı.

Hastalığın yaşam kalitesini oldukça düşürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Kaynak, sarı nokta hastalığı bulunan insanların televizyon izlemede, araç kullanmada, okumakta, yazmakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Hastalığın son yıllarda artış gösterdiğini ifade eden Kaynak, "Türkiye'de giderek artan yaşlı nüfusta sarı nokta hastalığı havuzuna her sene yaklaşık 300 bin yeni birey katılmakta, bunların yüzde 10'luk kısmı ciddi ve hızlı görme kaybına maruz kalmaktadır" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Süleyman Kaynak Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title