Haberler

Mutluluktan gözyaşı döktüler

Güncelleme:

Mutluluktan gözyaşı döktüler Diyalize bağlı olarak hayatta kalma mücadelesi veren iki kadın, Cumhuriyet Üniversitesi Organ Naki Merkezinde gerçekleştirilen ilk nakiller ile sağlıklarına kavuştu Diyalize bağlı olarak hayatta kalma mücadelesi veren iki kadın, Cumhuriyet Üniversitesi Organ...

Mutluluktan gözyaşı döktüler

Diyalize bağlı olarak hayatta kalma mücadelesi veren iki kadın, Cumhuriyet Üniversitesi Organ Naki Merkezinde gerçekleştirilen ilk nakiller ile sağlıklarına kavuştu

SİVAS - Diyalize bağlı olarak hayatta kalma mücadelesi veren iki kadın, Cumhuriyet Üniversitesi Organ Naki Merkezinde gerçekleştirilen ilk nakiller ile sağlıklarına kavuştu.

Sivas'ta Temmuz ayında Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezi hizmete açılmıştı. Bu merkez ile hastaların karaciğer ve böbrek nakli olmak için şehir dışına çıkmalarına da gerek kalmadı. Organ Nakli Merkezi'nde ilk başarılı nakiller ise gerçekleştirilerek hastalar taburcu edildi. 10 yıldır diyalize giren 42 yaşındaki Sevim Evci ve 15 yıldır diyalize giren 44 Kıymet Şanlı, böbrek nakli ile sağlıklarına tekrar kavuşarak taburcu edildi. Nakil olan hastaları Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ziyaret etti. Sağlığına kavuşan Sevim Evci, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Yıllardır nakil bekliyorlardı, taburcu edildiler

Rektör Alim Yıldız, böbrek nakli olan hastaların yıllardır nakil beklediklerini belirterek, "Rektör Bundan 3 ay önce organ nakil merkezimizi açmıştık. Eylül ayı başında iki hastamızı aldık. Organ nakilleri yapıldı. Bugünde kendilerini taburcu ediyoruz. İki hanım kardeşimiz bundan sonra inşallah hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler. Bundan sonra organ nakilleri artık üniversitemizde başarıyla yapılabileceğini tespit ettik. Karaciğer nakilleri de yapılabilecek. Şuanda iki hastamızın böbrek nakilleri yapıldı. Yıllardır bekliyorlardı. Sürekli her hafta diyalize gidiyorlardı. Diyalizde kurtuldular. Bundan sonra da bakımları burada yapılacak. Organ nakli bekleyen hastalarımız rahatlıkla gelebilirler" şeklinde konuştu.

Sağlığına kavuştu, gözyaşlarına boğuldu

Yaşadıklarını anlatırken duygulanan böbrek nakli olan Sevim Evci, "Böbrek nakili oldum böbreğini verenden Allah razı olsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesini çok teşekkür ediyorum. Bizi bu hastalıktan kurtardılar. 10 yıldır diyalize giriyordum. Kurtulduk Allaha şükür. Darısı bütün hastalara. Çok iyiyiz çok mutluyuz. Bize can verdiler can bağışladılar" ifadelerini kullandı.

Kıymet Şanlı ise, "16 yıldır hastaydım. 1 yıl tedavi gördüm 15 yıldır diyalize giriyordum. 15 yıldır diyalize girdim, şimdi çok mutluyum. Nakil oldum yeniden canlandım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Organ Nakli Evci Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title