Haberler

Minik Halil İbrahim'in Tek İsteği Muz Yemek

Güncelleme:

Antalya'da bir kardeşi böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki Halil İbrahim Korkmaz, annesinin böbreğiyle hayat buldu.

Antalya'da bir kardeşi böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki Halil İbrahim Korkmaz, annesinin böbreğiyle yeniden yaşama tutundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Ayşegül- Ahmet Köroğlu çiftinin ilk çocukları Ümmühan Köroğlu, 9 yıl önce 4 yaşındayken böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Çocuklarının ölümü üzerine yıkılan Köroğlu çiftinin 6 yıl önce Halil İbrahim ismini verdikleri çocukları dünyaya geldi. Yeniden mutlu bir hayat süren Köroğlu çifti, 1,5 yıl önce aldıkları haberle ikinci kez yıkıldı. Kontrol için hastaneye giden küçük Halil İbrahim'in kronik böbrek yetmezliği çektiği tespit edildi.

Yaklaşık 8 aydır diyalize giren ve Sağlık Bakanlığının organ bekleme listesine yazılan Halil İbrahim'e annesi Ayşegül Köroğlu böbreğini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan tetkiklerin ardından Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyatla anneden alınan böbrek, oğluna nakledildi. Başarılı geçen naklin ardından minik Halil İbrahim sağlığına kavuştu.

"Annemin yemeklerini de çok özledim"

Naklin ardından çevresine sürekli gülen ve yaptığı hareketlerle organ nakli merkezinin sevgilisi haline gelen küçük Halil İbrahim, AA muhabirine, acılarından kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Muz yemeyi çok özlediğini anlatan Halil İbrahim Köroğlu, "Muz yemeyi çok seviyorum ama hastalığım nedeniyle yiyemedim. İyileşince ilk işim muz yemek. Annemin yemeklerini de çok özledim" dedi.

Anne Ayşegül Köroğlu ise oğluna hayat verdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Annelik görevini yerine getirdiğini vurgulayan Köroğlu, çocuğunun hasta olmasına dayanamadığını, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmeyi hayal ettiklerini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

İbrahim Korkmaz Ahmet Köroğlu Antalya Muğla Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title