Haberler

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İlk Kez Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

Güncelleme:

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya açık kalp ameliyatı (baypas) yapıldı. Ameliyatlar başarılı geçti ve hastalar sağlığına kavuştu. Mardin'de ilk defa baypas ameliyatı gerçekleştirildi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı

MARDİN - Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyada yaptığı açıklamada, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her türlü açık kalp ameliyatı artık rutin olarak yapılacağını duyurdu.

Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Mardin'e giden özel bir ekip Mardin'deki cerrahlarla birlikte iki açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Koca," Ameliyatlar için hazırlıklara yaklaşık 1 ay öncesinden başlandı. Verilecek düzenli destekle Mardin'de açık kalp ameliyatları sürekli hale gelecek," şeklinde ifade etti.

Açık kalp ameliyatı olan 54 yaşındaki Nezih Oral, "Bir türlü anjiyo olamadığını belirtti.

Oral, "Damarların açılması için baypas ameliyatı gerekiyordu. İstanbul'da güçlü bir ekibin geleceğini söylediler. Çok memnunum, çok ilgilendiler. Ameliyatın da çok iyi geçeceğinden ümitliyim" dedi.

Profesör Doktor Cevdet Uğur Koçoğulları, Başarılı iki ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Koçoğulları, "Anjiyografi ve kardiyolojik işlemler yapılıyordu. Yaklaşık bir ay önce hazırlık yaptık ve açık kalp ameliyatlarına başladık. Burada artık düzenli olarak açık kalp ameliyatları yapılacak. Bugün 2 tane ameliyat yaptık. Bir tanesi 3 damar 54 yaşında bir tanesi de 74 yaşında 5 damar baypası yaptık. Ameliyatlar başarılı geçti. Hastalar yoğun bakımda. Düzenli olarak Dr. Siyami Ersek hastanemizden buraya destek vererek buradaki arkadaşlarla rutin hale getireceğiz kalp damar cerrahisinde. Bütün açık kalp ameliyatlarını yapacak haldeyiz. Bütün ekip alanında iyi yetişmiş durumda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mardin Hastane İstanbul 3.Sayfa Sağlık Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title