Haberler

Kovid-19 vaka yoğunluğu hızla artan Karabük'te "aşı ve tedbir" çağrısı

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka yoğunluğu önceki haftaya göre en çok artan ilk 10 il arasında bulunan Karabük'te, vatandaşlara aşı olmaları ve tedbirlere uyulması çağrısında bulunuldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka yoğunluğu önceki haftaya göre en çok artan ilk 10 il arasında bulunan Karabük'te, vatandaşlara aşı olmaları ve tedbirlere uyulması çağrısında bulunuldu.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, AA muhabirine, kentte aralıkta ciddi oranda düşen vaka sayılarının yılbaşından itibaren artış trendine girdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığınca açıklanan 1-7 Ocak verilerine göre, her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısının Karabük'te 295'e yükseldiğini aktaran Sarı, "Bu, ciddi bir yükseliş. Bunun başlıca sebebinin, Omicron varyantının yayılım göstermesi olduğunu düşünüyoruz. Omicron varyantının en önemli özelliği, hızlı yayılım. Vatandaşlarımızdan özellikle temizlik, maske ve mesafe kurallarına ciddi şekilde uyum göstermelerini rica ediyoruz." dedi.

Sarı, aşılama konusunda gerekli desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle hatırlatma dozu vakti gelen vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırmalarını istedi.

Süreci endişeye kapılmadan ve rehavete sürüklenmeden yürütmek zorunda olduklarını belirten Sarı, şunları kaydetti:

"Şu anda hastaneye yatış oranlarımızda, vaka sayısındaki artışa göre ciddi artış söz konusu değil ancak vaka sayılarındaki artışlar bu şekilde devam edecek olursa, bu durum sağlık tesislerimizi de olumsuz etkileyebilir. Bunun önüne geçmenin en kolay yolu, tedbirlere uymak ve aşı konusunda çalışmalara destek olmak."

Kaynak: AA / Sağlık

Ahmet Sarı Karabük Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title