Haberler

Döner ustası, koronaya sürekli tükettiği dört gıda maddesi ile meydan okudu: Gelirse pişman olur

Güncelleme:

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının yasaklandığı Erzincan'da döner ustası Ercan Çapar, salgından korunmak için et, paça, sarımsak ve soğan tükettiğini belirterek "Korona bana gelmesin. Gelirse pişman olur" dedi.

Erzincan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında vakaların tekrardan artmasıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklandı. Kararı destekleyen vatandaşlardan Ercan Çapar, "Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar için zor bir dönem. O yüzden sürekli, et, paça, sarımsak ve soğan yiyorum ki korona bana gelmesin. Gelirse de pişman olur zaten" dedi.

KORONAYA KARŞI 4 GIDA MADDESİ TÜKETİYOR

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca dün alınan karar, vatandaşlar tarafından da yerinde bulundu. Vatandaşlar, kentte son haftalarda artış gösteren vaka sayılarının, hayatı olumsuz etkilediğini ifade ettiler. 65 yaş üzeri vatandaşların salgın nedeniyle dışarıda durmaması gerektiğini söyleyen döner ustası Ercan Çapar, "Bu hastalığa zannederim hepimiz yakalanacağız. Bünyesi kuvvetli olanlar ayakta geçiriyor. Ancak yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar için zor bir dönem. O yüzden sürekli, et, paça, sarımsak ve soğan yiyorum ki korona bana gelmesin. Gelirse de pişman olur zaten" diye konuştu.

Dönerci virüse meydan okuma; Korona gelirse pişman olur

65 YAŞ VE ÜZERİNE KISITLAMA

Vali Mehmet Makas başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun, il genelinde salgını önlemek amacıyla başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere, tedbirlere yeterince uyulmamasının, hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle çeşitli kararlar aldığı belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11.00-18.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının yasaklandığına yer verilen açıklamada, bu kişilerin pazar yerleri, alışveriş merkezleri, kulüp ve dernek binaları ile lokal girişlerine, cenaze törenleri, düğün ve nikah merasimlerine katılmalarına izin verilmeyeceği duyuruldu.

HES KODU OLMAYANIN GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK

Alışveriş merkezleri, pansiyon ve otellerin girişlerinde HES kodu sorgulamasının yapılarak durumu uygun olmayanların girişlerine müsaade edilmemesi ve kolluk kuvvetlerine bildirilerek gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği kaydedilen açıklamada, alınan kararlara uymayanlara idari para cezası verileceği vurgulandı.

Açıklamada, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK'nin 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği aktarıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hafta önce yaptığı açıklamada günlük hasta sayısı en çok artan 5 ilden birinin Erzincan olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Ercan Çapar Erzincan Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

YKS'yi 30 saniyeyle kaçırdı, okulun kilitli kapısından çıkışı olay oldu

YKS'yi 30 saniyeyle kaçırdı, okulun kilitli kapısından çıkışı olay oldu

Bakmadan Geçme

Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor? TYT'ye girmeden AYT'ye girilir mi? TYT sınavına girmeyenler AYT sınavına girebilir mi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 8 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Portekiz - Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Portekiz - Hırvatistan maçı nereden izlenir? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılacak mı, çıkacak mı? KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman? KPSS ortaöğretim başvuru tarihi ayın kaçında, hangi tarihte? RTÜK kaç üyeden oluşur? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kaç üyedir, nasıl seçilir? TYT İLE ALAN BÖLÜMLER NELERDİR? Hangi bölümler TYT ile alıyor? TYT ile alan bölümlerin puan listesi 2024! 8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur? YKS TYT Türkçe / yazım kuralı sorusunun cevabı ne? Türk tarihi, park isimleri, resmi heyet, bakan ve meydan büyük mü yazılır?
İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırısında can kaybı 210'a yükseldi

İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırısında can kaybı 210'a yükseldi

500

Yorumlar (66)

Yıldırım:

Dersin nanayı yersin

101
3
yanıtYanıtla
Kimi:

Korana insandan essege bulasmiyor boşuna meydan okuyor.

17
7
yanıtYanıtla
doktor cemal:

çok güzel espri kahkaha attım

yanıt0
yanıt2
Ayquu:

Kendinden biliyorsan demek.

yanıt1
yanıt0
Ayquu:

Kendinden biliyorsan demek

yanıt0
yanıt0
Yeşil:

Sen maske takma o zaman klavye essegi adamin karşısına çıksan baba çekersin burdan sallıyorsun

yanıt0
yanıt0
PEH:

bu adam kim ki, haber değeri var. bizene yediğinden içtiğinden. sokaktaki adama sormuşlar haber yapmışlar

15
7
yanıtYanıtla
ADAM:

Bir tane çinli boksör mü ne vardı. Aylar önce haberi çıkmıştı. Koronaya meydan okumuş, bana hiçbir şey olmaz deyip virüs kapıp ölmüştü. O geldi aklıma. Arkadaşlar fazla testosteron zararlıdır, beyin hücrelerini öldürüp iq''nuzu tek hanelere düşürür. Çok geç olmadan azaltarak bırakın.

15
2
yanıtYanıtla
AFYONLU:

İNŞALLAH KORONADAN ÖLÜRSÜN SIRF KİBİRİNDEN DOLAYI

2
14
yanıtYanıtla
LUİZ:

Böyle büyük konuşanların sonu mezarlık oluyor

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title