Haberler

İnsanlığa İlk Kez Aktarılan Asana Tekniği

Güncelleme:

Çok faydalı bir Asana (Yoga duruşu) tekniği daha insanlara ilk defa aktarıldı. Teknik, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı - Büyük Üstad Akif Manaf tarafından Yoga severlere gösterildi.


Sinir sistemini canlandıran, dengeleyen, zihinsel berraklık kazandıran bu Asana tekniğinin isminin "Ekapada Bhu Namanasana" olduğu da belirtildi. Pelvis bölgesini, kalça eklemlerini esneten; kol, omuz ve göğüs kaslarını güçlendiren bu Asana omurgada, boyunda ve kafada kan dolaşımını hızlandırıyor. Ayrıca iç organları harekete geçirdiği ve sindirimi düzeltmekte destek olduğu da açıklandı.

Asana Nedir?

"Asana" Sanskrit bir kelime olup "duruş" veya "pozisyon" anlamına gelir. Asanalar Yoga duruşlarıdır, Yoganın esas aletleridir ve bedeni, zihni, duyguları dengelemek için uygulanırlar. Duruşlar fiziksel boyutta yapılırken, aynı zamanda zihinsel gerilimleri de gidermektedir. Asanalar beden aracılığı ile zihni etkilemektedir.

Orijinal Yoga metinlerinde 8.400.000 Asananın mevcut olduğu bildirilmektedir. Bu duruşlar, farklı varlıkların olumlu özelliklerinin ve yönlerinin de insanoğlunda gelişmesini sağlamaktadır. Örneğin birey aslanın korkusuzluğuna, ağacın dengesine, nilüferin temizliğine, çekirgenin uyanıklığına, kuğunun zarifliğine, devenin dayanıklılığına sahip olmaktadır. Duruşu yaparken bedene verilen şekil, enerjinin ilgili organlara akmasını sağlamakta, organizmaya canlılık vermekte ve bireyde yapılan duruşun özelliklerinin gelişmesine yardım etmektedir.

Açıklamalar, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Büyük Üstad Akif Manaf'ın "Yoga - Asana Vücut Çalıştırma Sanatı" kitabından alınmıştır. Asana teknikleriyle ilgili daha detaylı bilgileri bu kitaptan edinebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Akif Manaf Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title