Haberler

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Ankara Ofisi açıldı

Güncelleme:

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Ankara Ofisi açıldı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Ankara Ofisi açıldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Ankara Ofisi açıldı

ANKARA - Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Ankara Ofisi açıldı.

Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yaptığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Ankara Ofisi'nin açılışı, Türkiye Belediyeler Birliği'nin Kavaklıdere'deki binasında yapıldı. Açılışta Sağlıklı Kentler Birliği'nin hedeflerine değinen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara ofisinin açılışıyla berber belediyelere sağlıklı kentler inşa etme konusunda daha kolay danışmanlık yapabileceklerini belirtti.

"Dünyadan iyi örnekler alınarak şehirlerimizde ve ülkemizde yaygınlaştırılıyor"

Alinur Aktaş, " Hikmet Şahin'in öncülüğünde 10 belediye tarafından kurulan birliğimizin şu an geldiği noktada 100 civarında üyesi var. 14 Büyükşehir Belediyesi, İl, İlçe ve Belde belediyeleri olmak kaydıyla, sayımız her gün artıyor. Sağlıklı Kentler Birliği, şehrin her bir köşesini daha sağlıklı hale getirmek, yapılan projeleri sağlık başlığı altında incelemek ve beraberinde de bununla alakalı şehirler arasına bir sinerji oluşturmak için kurulmuş bir birlik. Belediye Başkanlarımızın örnek projeleri olmakla birlikte, dünyadan iyi örnekler alınıp şehirlerimizde ve ülkemizde yaygınlaştırılıyor" dedi.

Şehirlerin değişim ve dönüşümünün kontrollü bir şekilde, önceliği sağlığa vererek yapılması gerektiğini vurgulayan Alinur Aktaş, "Yaklaşık 20 aydır süren pandemi bize gösterdi ki, sağlığın her şeyden önemli ve kıymetli olduğunu anladık. İklim değişiklikleri ve bu değişikliklere bağlı olarak gelişen doğal afetlerin ortaya çıkması, yangınlar ve diğer afetler gösterdi ki bize bırakılan bu mirası biz de evlatlarımıza en iyi şekilde bırakmalı ve bu mirasa çok iyi sahip çıkmalıyız. Bu hızlı değişim ve dönüşüm şehirlerin hızla büyümesi bizim karşımıza daha dijital ve daha akıllı şehirlerin, sağlık başlığında bütün konuları değerlendiren şehirlerin ortaya çıkması gerekliliğini bize hatırlattı. Dolayısıyla Sağlıklı Kentler Birliği bu süreçte şehirlerin daha sağlıklı olabilmesi için, değerleri muhafaza edebilmek için ve beraberinde de daha yeşil şehir olabilmek için önemli çalışmalara aracılık, öncülük ve danışmanlık edecek. Bununla beraber dünyadaki farklı kurum ve kuruluşlardan istifade edecek" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Hikmet Şahin Kavaklıdere Türkiye Ankara Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Bitcoine, kripto paraya vergi gelecek mi? Borsaya vergi gelecek mi? Borsa gelirleri vergilendirilecek mi? #129297 Giovanni van Bronckhorst kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst kimdir? Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim oldu? SON DAKİKA Beşiktaş teknik direktörü belli oldu İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 6 Haziran Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300 Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 5 Haziran Çarşamba 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi?
Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title