Haberler

Gözün Düşmanı Soğuk Hava

Güncelleme:

Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, kış aylarında yaşanabilecek göz kuruluğuna dikkat çekiyor ve alınması gereken önlemlerin altını çiziyor.

Kış aylarında soğuk ve kuru havayla birlikte cildimiz daha fazla neme ihtiyaç duyuyor. Cilt tabakasında gözle görülür şekilde çatlaklar oluşabiliyor. Peki soğuktan zarar gören tek bölge cildimiz mi? Kuru ve sert hava cildimizi olduğu kadar gözlerimizi de olumsuz etkiliyor. Gözlerimizin doğal nemini kaybetmesine ve kurumasına neden olabiliyor

SOĞUK VE SERT HAVA GÖZLERİ KURUTUYOR

Kışın gelmesiyle birlikte günlük hayatın içinde bir çok alanda sıcak hava üfleyen ısıtıcılara ve kalorifere maruz kalıyoruz. Ev, iş, araba, market gibi alanlarda ve toplu taşımada klimaların üflediği sert ve kuru havayı nüfus ediyoruz. Isınmak için kullanılan klima ve kaloriferler havadaki nem seviyesini düşürüyor. Ortam havasını kurutarak, vücut dengesini olumsuz etkileyen ısıtıcıların cilt ve solunum sistemi üzerinde zararlı etkileri olabiliyor. Kuru ve nemsiz hava cildimizi olduğu kadar gözlerimizi de olumsuz etkiliyor ve gözlerde kuruluğa neden olabiliyor. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, 'kuru gözün en büyük belirtisi gözlerde aşırı yanma, batma, kuruluk hissi ve zaman zaman da buna bağlı olarak oluşabilecek aşırı sulanmadır. Kızarıklık da sık görülür. Bunun için kalorifer ve ısıtıcı bulunan ortamlarda eğer hava kuruysa, odayı nemlendirici cihazlar veya gözyaşı damlaları kullanılabilir. Ayrıca bol sıvı alımı ve gözyaşı üretimini arttıran omega-3 ağırlıklı beslenme de faydalıdır. Özellikle kontakt lens kullananlarda bu belirtiler daha da artabilir, bu gibi durumlarda suni gözyaşı damlalarıyla beraber 1 günlük tek kullanımlık silikon lensleri tercih etmek uygun olacaktır', diyor.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Gözpınar Türkiye Sağlık Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title