Haberler

Estetik Dişlerin Ömrünü Uzatmak Sizin Elinizde"

DİŞ Hekimi Şener Kayapınar diş estetiğinde kullanılan kompozit (beyaz) materyalların bakımının çok önemli olduğuna dikkat çekerek "Normal şartlarda ömrü en az 5 yıl kadar, fakat aşırı çay, sigara, kahve tüketimine bağlı olarak bu süre biraz daha kısalabilmekte" dedi.

DİŞ Hekimi Şener Kayapınar diş estetiğinde kullanılan kompozit (beyaz) materyalların bakımının çok önemli olduğuna dikkat çekerek  "Normal şartlarda ömrü en az 5 yıl kadar, fakat aşırı çay, sigara, kahve tüketimine bağlı olarak bu süre biraz daha kısalabilmekte" dedi.

Kayapınar, diş çürüklerinin, aşınmış, renklenmiş dişlerin (Beyazlatma), hassas, aralıklı (diestema), travma  görmüş, kırık, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişlerin, hafif çapraşıklıkların tedavisinin estetik diş hekimliği kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. Tüm bu tedaviler için kompozit  beyaz dolgulardan (bonding uygulamalarından), porselen dolgulardan (inley-onley), fiber uygulamalarından, beyazlatma yöntemlerinden, lazer teknolojisi ve lamina uygulamalarından faydalanıldığını kaydetti.

KIRILMIŞ VE AŞINMIŞ DİŞLERE KOMPOZİT DOLGU-BONDİNG UYGULAMASI

Diş dokusundaki minimal madde kayıplarında ve diş dokusunu tekrar yerine koymak için Bonding uygulamalarının tercih edildiğini belirten Kayapınar, aşınmış, kırılmış ve çürük dişlerin restorasyonunda kompozit (beyaz) dolgular ile diş renginin, boyutunun ve formunun değiştirilip, düzeltmenin mümkün olduğunu kaydetti. İşlemin çoğunlukla lokal anestezi altında ağrısız bir şekilde yapıldığını ifade eden Diş Hekimi Kayapınar" işlem, uygulama yapılacak diş seansına göre değişmekle beraber, genelde tek seansta tedavi süreci tamamlanabilir" dedi.

ÇAY KAHVE VE SİGARA KOMPOZİT DİŞLERİN ÖMRÜNÜ AZALTIYOR

Diş Hekimi Şener Kayapınar, "Kompozitbonding uygulamasının, dişlerin gülümseme esnasında önden bakıldığında estetik açıdan başarılı sonuç vermeye yardımcı olan altın oran kuralına bağlı kalarak yapılması gerekir. Bu altın oranlar göz önünde bulundurularak yapılan estetik dolgu uygulamalarında, ilk olarak dişler üzerinde minimal işlemlerle pürüzlü alanlar yapılır. Daha sonrasında bu alanlara şekil verilmesi kolay olan kompozit materyalleri ile restorasyonlar yapılır" diye konuştu.

Kullanılan kompozit materyallerin ömrünün kalitesine, doktorun tecrübesine, becerisine ve hastanın ağız bakımındaki hijyen kurallarına uymasına göre değişebildiğini vurgulayan Kayapınar, normal şartlarda ömrünün en az 5 yıl kadar olabildiğini, fakat aşırı çay, sigara, kahve tüketimine bağlı olarak bu sürenin biraz daha kısalabileceğini dikkat çekti.

"AĞIZ HİJYENİ, ESTETİK KOMPOZİT DOLGULARIN BAKIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Estetik dolguların bakımında en önemli faktörün ağız hijyeni olduğunu belirten Kayapınar,"İyi bir ağız hijyeni yapılmazsa hem diş etlerinde sorunlar oluşabilecek hem de dişler çürüyebilecek. Bunun dışında sert gıdalarkompozit materyalinde aşındırma yapabilir. Bu nedenle bu çeşit gıdalardan uzak durmalı, dişleri fırçalarken sert telli değil de daha yumuşak telli fırçalar kullanmaya özen gösterilmelidir. Sert bir şekilde dişleri fırçalamak aşındırmaya sebep olabilir" dedi. Kayapınar, estetik dolguların şeffaf olmasının, estetik kompozit dolgularının en büyük avantajı olduğunu belirtti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kayapınar Sağlık Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title