Haberler

Bilimsel Eczacılığın 180. Yıl Dönümü Etkinliği

Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, "Teknolojinin getirileri, ilaç üretimi adına 'mesleğimize avantajlar sağladı' diyebiliriz." ifadesini kullandı.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, "Teknolojinin getirileri, ilaç üretimi adına 'mesleğimize avantajlar sağladı' diyebiliriz." ifadesini kullandı.

Ankara Eczacı Odası ve Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından bilimsel eczacılığın 180. yıl dönümü dolayısıyla Sıhhiye Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, akademisyen, eczacı ve öğrencilerin katıldığı etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmenin, eczane sektörüne katkısı hakkında bilgi verdi.

Güneş, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kişiye özel hedefe yönelik ilaç dönemine geçilmeye başlandığını belirterek, "Teknolojinin bu getirileri, ilaç üretimi adına 'mesleğimize avantajlar sağladı' diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Eczanelerde hazır bulunmayan fakat doktor tarafından reçeteye yazılmış formüle göre eczanelerde eczacılar tarafından hazırlanan ve "majistral" olarak isimlendirilen ilaçlara ilişkin de açıklamada bulunan Güneş, "Eczanelerimizde üretilen majistral ilaçların sayısı giderek azalmaktadır. Bizler, eczanelerimize gelen bu reçeteleri mutlaka karşılamalıyız." diye konuştu.

Güneş, eczacılık sektöründeki ilaç dışı ürünlerin internet üzerinden yapılan satışlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, internet üzerinden yapılan satışlarla mücadelede sadece eczacılık örgütlerinin değil tüm sağlık çalışanlarının ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

İlk Türk Eczacılık Günü 1968'te kutlandı

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Terken Baydar ise eczacılık eğitimi ve tarihi hakkında bilgi verdi.

Baydar, "Sultan 2. Mahmut tarafından açılmış olan Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane'ye bağlı eczacılık mesleğine yönelik bağımsız olarak eğitim vermek üzere açılan ve 14 Mayıs 1839 tarihinde ilk dersin verildiği eczacılık sınıfı ile ülkemizde eczacılık öğrenimine başlanmasının yıl dönümüdür." dedi.

Baydar, ilk Türk Eczacılık Günü'nün Eczacı Naşit Baylav'ın teklifinin kabul edilmesiyle 14 Mayıs 1968'de İstanbul'da kutlandığını anımsattı.

Programa katılan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Harun Kızılay ise bugün itibariyle aktif çalışan eczacı sayısının 32 bin 399 olduğunu ve 2023 hedefi olarak belirlenen 32 bin rakamının çoktan aşıldığını söyledi.

Kamuda çalışan eczacıların maaş ve özlük haklarının düzeltilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Kızılay, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gayretleriyle sağlık personeline fiili hizmet zammı konusunda yasal düzenlemeler kısa süre önce yapıldı." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından bilimsel eczacılığın 180. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte, meslekte 60, 50, 40 ve 30'uncu yılını tamamlayan eczacılara plaket verildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Süleyman Güneş Ankara Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title