Haberler

10 Tüyo: Bayramda ve Tatilde Kilo Aldırmıyor!

Güncelleme:

Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir bayramı hastalıksız ve kilo almadan geçirmek için 10 bayram tüyosu paylaştı.

- Öncelikle et ve tatlılarda porsiyon kontrolü yapılmalı. Unutulmamalı ki yüksek kırmızı et tüketimi aynı zamanda yüksek yağ tüketimi demektir.

- Eti yerken yemeklere ara verilmeli. Bu durum bir anda yemeğe yüklenip sindirim problemleri çekmenizin de önüne geçecektir.

- Etlerin ızgara veya haşlama olarak tüketilmesi sağlık açısından çok daha doğru olur. Bu yüzden kızartmalar yerine etler sebzelerle birlikte tavada veya fırında pişirilebilir.

- Et ile yapılan yemeklere ilave yağ eklenmesine gerek olmaz. Etin doğal yapısındaki yağ pişirme işleminde yeterli olur.

- Etin pişirildiği tavanın yanmış olmamasına ve tavada veya fırında çok uzun süre kalmamasına dikkat edilmeli.

- Et çok uzun süre fırın veya tavada kalırsa kömürleşme olacağı için kanserojen etkisi artar. Enfeksiyon riskine karşı etler çiğ veya az pişmiş şekilde tüketilmemeli. Etler 1 gün dinlendirilmeli.

- Etler büyük parçalar halinde saklanmamalı. Tüketilecek porsiyonlarda kısa vadede -2 derecede, uzun süre saklama koşullarında ise -18 derecede saklanmalı.

- Sakatatlardan uzak durulmalı. Yüksek kırmızı et tüketimi ile birlikte kolesterol seviyesinde yükselme yaratabilir.

- Bayram süresince tatlı tüketimine dikkat edilmeli. Şekerli ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tüketilmesi çok daha sağlıklı bir hamle olur.

Özel Bayram Menüsü:
KAHVALTI
Sebzeli lor peynirli omlet
Bol yeşillikli mevsim salata
1 avuç içi kadar çiğ fındık veya badem
1 dilim tam tahıllı ekmek

ÖĞLEN YEMEĞİ
6 köfte kadar ızgara veya haşlama et veya 1 parça ızgara bonfile
1 dilim tam tahıllı ekmek
Haşlanmış veya ızgara kabak / enginar / kırmızı biber / patlıcan
1 bardak az tuzlu ayran veya 1 kâse cacık

AKŞAM YEMEĞİ
8 kaşık etli veya kıymalı sebze veya kurubaklagil yemeği
4 kaşık doğal yoğurt
1 dilim tam tahıllı ekmek veya 1 kâse unsuz çorba
Az zeytinyağlı mevsim salata

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede?
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title