Haberler

Ardahan Üniversitesi'nde Organ Bağışı Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

Ardahan'da, İl Sağlık Müdürlüğü ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) işbirliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik organ bağışı semineri gerçekleştirildi. Seminerde, öğrenciler organ bağışı konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirildi.

Ardahan'da, İl Sağlık Müdürlüğü ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) işbirliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik organ bağışı semineri gerçekleştirildi.

Aşık Şenlik Konferans Salonu'nda, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen seminerde, öğrenci ile katılımcılar, organ bağışı konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirildi.

Aynı zamanda Organ ve Doku Nakli İl Koordinatörü olan İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu, yaptığı konuşmada, ülkede 30 bine yakın hastanın organ bağışı beklediğini söyledi.

Her organ bağışının bir can olduğunu belirten Askeroğlu, "Ülkemizde yılda ortalama 2 bin kişi beyin ölümü sonrası vefat ediyor. Tedavi için organ naklinden başka şansı olmayan onca hasta ise ölümün eşiğinde bekliyor. Beyin ölümü gerçekleşenlerin aileleri, organ bağışı kararlarıyla hastalara yeni hayatlar vermeye vesile olabilirler." diye konuştu.

Askeroğlu, 1980'de Din İşleri Yüksek Kurulunca, organ bağışı konusunda fetva verildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim'in Maide Süresi 32. ayetinde der ki 'Kim bir canlıya hayat verirse tüm canlılara hayat vermişçesine sevap kazanır'. Ülkemiz, canlıdan canlıya organ naklinde başarılı bir konumda yer almaktadır. Ancak kadavradan, yani beyin ölümü gelişip aileleri tarafından bağış sonrası canlıya yapılan nakillerde ne yazık ki çok gerideyiz. Ölüm sonrası organ bağışlanarak birçok hastanın hayata bağlanmasına vesile olmak bizim elimizde."

Kaynak: AA / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Ardahan Eğitim Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title