Haberler

AK Partili Yazıcı'nın Van ikilemi! Önce YSK'yı tebrik etti, sonra sildi

Güncelleme:

YSK'nın, Van'da yerel seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbata verilmesine yönelik kararı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum." notunu düşerek bir paylaşım yaptı. Yazıcı bir süre sonra ise paylaşımını sildi.

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırmış ve DEM Parti Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunmuştu. YSK yapılan itirazı kabul ederek mazbatanın Zeydan'a verilmesini kararlaştırdı. Karar sonrası ise AK Partili Hayati Yazıcı bir paylaşım yaptı. Yazıcı daha sonra ise yaptığı paylaşımı sildi.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti. Karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu'daki birçok ilde protesto gösterisi düzenlemişti.

MAZBATA ABDULLAH ZEYDAN'A VERİLECEK

YSK, son olarak DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

YSK, Van'da mazbatayı DEM Parti'ye iade etti! AK Partili Hayati Yazıcı önce paylaştı, sonra sildi

ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Konuya ilişkin X hesabından paylaşım yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Van ilindeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumunu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı. Yazıcı bir süre sonra ise paylaşımını sildi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Abdullah Zeydan Hayati Yazıcı AK Parti Van Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (14)

İbrahim Demirel:

Korkmayacaksınız tebrık edeceksiniz. Sırf birilerinden azar yerim endişesi yaşamayacaksınız. Türk Kürt kardeştir bizim sorunumuz PKK dır. Kürtlere hizmet etmek bu devletın borcudur. Buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum PKK en büyük zararı sizlere verdi bunu bilip öyle hareket edip eş bırlıgı ile memleketimizi kalkındıralım.

295
24
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Kardeş başkan seçilen canlının nesini tebrik edecekler... Bu kişi pkaka sizi tükürüğünde boğar diyen bir canlı... Buna saygı mı duyulmalındiyosun ne iş orasını anlamadık... Benim takıldığım madem suçlu neden aday gösterildi buna kim onay verdi... Onuda pas geçmemek lazım

yanıt2
yanıt0
Yılmaz ökmen:

Sonuna kadar haklısın

yanıt52
yanıt8
ali tartan:

Haklısın evet hemde dibine kadar haklısın ama unuttuğun tek bir şey var PKK kimlerden meydana geliyor ve kimlerden nemalanıyor bunu da görmek lazım

yanıt15
yanıt8
Izzettin Sonmez:

Sizde şaşırdınız neyın yanlış neyin doğru olduğunu ayıramıyorsunuz

149
2
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Aziz Nesinin bunları konu alan bir kitabı var.

75
7
yanıtYanıtla
Ayhan:

Söyle okuyalım

yanıt14
yanıt12
İsmail Bülbül:

Hayatinin kalbinin güzelliği yüzüne yansimis

9
8
yanıtYanıtla
M Ali Çelik:

iyi niyetli biri ama çekinmiş

12
4
yanıtYanıtla
Hakki Kanay:

Ah partinin gerçek söylemi bu

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title