Haberler

Van'da başkanlığın AK Parti'ye geçmesine HÜDA-PAR'dan tepki: Halk iradesinin gasp edilmesidir

Güncelleme:

Van'da İl Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi. Böylece başkanlık AK Parti'nin adayına geçti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Van Büyükşehir Belediyesi seçimi yapıldıktan sonra kazanan adaya mazbatanın verilmemesi, halk iradesinin gasp edilmesidir" dedi.

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığına karar verip, mazbatayı en yüksek ikinci oyu alan AK Parti adayı Abdullah Arvas'a verdi. Kararın ardından Van'da olaylar çıkarken dikkat çeken bir değerlendirmede HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'dan geldi.

"HALK İRADESİNİN GASP EDİLMESİDİR"

Ramanlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Van Büyükşehir Belediyesi seçimi yapıldıktan sonra kazanan adaya mazbatanın verilmemesi, halk iradesinin gasp edilmesidir. Aday olma niteliği yok idiyse YSK neden adaylığını kesinleştirdi? Ali Cengiz oyunlarıyla koltuk kapmak, siyasetin düşebileceği en dip çukurdur" ifadelerine yer verdi.

İşte Serkan Ramanlı'nın o açıklamaları;

Van'da başkanlığın AK Parti'ye geçmesine HÜDA-PAR'dan tepki: Halk iradesinin gasp edilmesidir

Kaynak: Haberler.com / Politika

Van Büyükşehir Belediyesi Adalet Bakanlığı Abdullah Zeydan Serkan Ramanlı Serkan Ramanlı Milletvekili AK Parti Batman Van Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

Jon snow:

Ağzına sağlık huda bravo

398
178
yanıtYanıtla
Ömer Yaprak:

Merhaba

yanıt4
yanıt4
Turan YILDIRIMOĞUZ:

yol belli yordam belli, kanun belli, uygulama belli, nedengasp oluyor. Yavaş yavaş diş göstermeye başladı hudada

224
341
yanıtYanıtla
abdullah HAMARAT:

Davar oglu davar zaten senin kanunun bu adama onay vermis kafasına görehadi ben adayım dememis

yanıt61
yanıt27
Toroman Kutlug:

A.Ham.... Davarın içisindeki siyah keçi. O kadar sırıtıyorsunki kel aynak kuşu gibisin. Yerin belli amacın belli. Yargıtayın bozma kararı Mahkumiyet ten muaf olmadığını herkes bilir. Arar karar açıklanana kadar olan zaman diliminde herkes sucsuzdur. eee şimdi arar karar açıklanmış SUCLU. Ne olacaktı. Pardon mu diyeceklerdi. Davaro

yanıt9
yanıt14
Hayrettin Arıcı:

Seçilme yeterliliğine sahip olmadığı yeni mi anlaşılmış olacak şey değil

412
53
yanıtYanıtla
Mustafa Ali Budak:

Haklı.Bende zerre haz etmiyorum ama madem ysk seçime girmesini kabul ediyor neden sonradan el koyuyorsunuz. Demokrasiyi hiçe sayıp zaten bize düşman yetmezmiş gibi dahada düşman kazandırıyorsunuz.

375
46
yanıtYanıtla
Abdullah Civelek:

Adam yeterli değilse adaylığı niye kabul edilmiş seçime nasıl girmiş bu ne sacmalikdir

345
30
yanıtYanıtla
Salim:

Sizin Sayenizde İttifaksınız Siz

100
134
yanıtYanıtla
Firat Tas:

Batan gemiyi önce fareler terkedermiş

142
90
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title