Haberler

Türkiye İşçi Partisi, Millet İttifakı'na mı dahil oluyor? Kılıçdaroğlu ile Şık arasında sır görüşme

Güncelleme:

Türkiye, Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin havasına iyiden iyiye girerken, ittifaklar arasındaki ilişkilerde de dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç hafta önce TBMM'deki bütçe görüşmeleri devam ederken "alevilik" açıklamaları üzerinden karşı karşıya getirildiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ile gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Haziran 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ankara'da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kulislere düşen yeni bilgi ise seçimin kaderini belirleyebilecek cinsten.

KILIÇDAROĞLU İLE ŞIK ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 3 hafta önce TBMM Genel Kurulu'na seslenerek "Göreceksiniz, Millet İttifakı olarak temiz, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi yeniden, beraber ve birlikte inşa edeceğiz" konuşmasını yaptığı gün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ile gizli bir görüşme yaptığı iddia edildi.

Türkiye İşçi Partisi, Millet İttifakı'na mı dahil oluyor? Kılıçdaroğlu ile Şık arasında sır görüşmeTürkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık.

"ALEVİLİK" AÇIKLAMASI İKİ İSMİ KARŞI KARŞIYA GETİRMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun 2022 Mayıs ayında yaptığı "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için -bizler için değil elbette- bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerekiyor" açıklaması üzerinden karşı karşıya getirildiği Ahmet Şık'a herhangi bir kırgınlığının olmadığını o buluşmada söylediği ve bazı projelerin de masaya yatırıldığı öne sürüldü.

TİP, MİLLET İTTİFAKI'NA MI KATILIYOR?

Bazı CHP'lilerin son dönemde büyük bir ivme yakalayan TİP'in Millet İttifakı'na katılmasını istediği ancak büyük bir kesimin de Şık'ın partisinin HDP'nin dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bir bileşeni olması sebebiyle bu birlikteliğe karşı çıktığı konuşuluyor. Konuyu gündeme getiren gazeteci Barış Pehlivan'ın gizli görüşme iddiasını sorduğu Ahmet Şık'ın "Görüşme özeldi, herhangi bir şey söyleyemem" dediği öğrenildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Ahmet Şık Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (9)

ismail athan:

azat edilmiş hayvanların da partiye dahil etsinler başka dahil edilecek hiç nir çöp kalmadı

106
68
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

doldurun çer çöpü bakalım.

76
44
yanıtYanıtla
Hsn:

yakında ittifaka bireysel başvuruda alacaklar sanırım

58
32
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

hangi bakanlığı verecekler ki işçi patrisine?

54
30
yanıtYanıtla
Murat Işık:

Bu düzenbaz muhalefete TİP katilacakmis katılmasına gerek yokki zaten bunlarla beraber. Şimdi bu muhalefet hiçbir zaman kazanamaz neden çünkü bunlar kolpaci gövde gösterisi yapıyor aday çıkaramazlar adayları yok. Aday olamazlar çünkü cumhur vasfına haiz değiller.

55
28
yanıtYanıtla
HARUN:

Bu kadar zıt kutup bir arada tek amaç Erdoğan sen neymişsin be abi

42
25
yanıtYanıtla
zırzop:

etti 8. parti hdp gizli 7. ortak unutmayın yok diyenlere de aldırış etmeyin geride durması tamamen iyi partili seçmeni kaçırmamak için

28
12
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

anlamıyorum NEDİR BU KORKU cesaretli kimse yokmu aday olacak, seçime kalmış 5 ay daha ittifaka kim katılacak, altın günü kimin ev sahipliğinde yapılacak söylemleri dolaşıyor...

23
11
yanıtYanıtla
Hayber Oguz:

Size çok daha önemli bir şey söyliyeyim ilk seçimle birlikte meclisteki bütün partiler tek çatı altında toplanacak çünki milli görüş FATİH ERBAKAN geliyor.Soyguna vurguna talana halkın parasıyla saltanata son vermek için.Devletin tüm imkanlarını halka sunmak halkı insanca yaşatmak için.

2
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title