Haberler

Ömer Turan, "Türkiye'de Kürt sorunu yok" dedi, HDP'li Gergerlioğlu tepki gösterdi! İkili Twitter'da birbirine girdi

Güncelleme:

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile gazeteci Ömer Turan sosyal medyada 'Kürt sorunu' tartışması üzerine birbirine girdi. Turan Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını aktararak, "Bu ülkede dışlanan sadece Türkler'dir" dedi. Gergerlioğlu ise "Kürdü anlayın, hissedin empati yapın" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile gazeteci Ömer Turan arasındaki 'Kürt' tartışması sosyal medyada gündem oldu. 48 yaşında olduğunu aktaran ve bunun 40 senesini çok iyi hatırladığını söyleyen Turan, "40 senedir, akşam Kürt sorunu ile yatıyorum sabah Kürt sorunu ile kalkıyorum. Bu 40 senede, Türk siyasetinin değişmez ana gündem maddesi gerçekte olmayan laboratuvarda üretilmiş bu sorun. Bıktık yalana dayalı mağduriyet edebiyatından" dedi.

Ömer Turan, 'Türkiye'de Kürt sorunu yok' dedi, HDP'li Gergerlioğlu tepki gösterdi! İkili Twitter'da birbirine girdi

"40 YILDIR AYNI KAFADA OLDUĞUNUZDAN ÇÖZEMEMİŞSİNİZ"

Turan'ın bu paylaşımına yanıt veren Gergerlioğlu ise "40 yıldır aynı kafada olduğunuzdan çözememişsiniz, anlayın artık ve değişin, Kürdü anlayın, hissedin, empati yapın ( bu arada ben Kürt değilim, Türküm) derdim, meselenin insaniyet zemininde çözümü, kardeşliğin sağlanması" ifadelerine yer verdi.

"KÜRT SORUNU LABORATUVARDA ÜRETİLMİŞ BİR SORUNDUR"

Gergerlioğlu'nun bu cevabından sonra olay ikili arasında tartışmaya dönüştü. Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını vurgulayan Turan, "Atatürk'ün 1923'te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde etnik kökeni ve dini her ne olursa olsun herkes vatandaştır, eşittir. Kürt sorunu gerçekte olmayan laboratuvarda üretilmiş bir sorundur. Amaç Türk devleti ve milletine saldırmaktadır" dedi.

"BU ÜLKEDE DIŞLANAN SADECE TÜRKLER"

Türkiye'de ötekileştirilen ve dışlananın sadece Türkler olduğunu aktaran Turan, "7/24 Kürtcülük tezlerinin avukatlığını yapacağınıza, Toroslar'daki, Ege'deki, İç Anadolu'daki Karadeniz'deki Marmara'daki fakir Yörük köylerine gidin bu ülkede kim mağdur ediliyor görün" ifadesini kullandı.

Ömer Turan, 'Türkiye'de Kürt sorunu yok' dedi, HDP'li Gergerlioğlu tepki gösterdi! İkili Twitter'da birbirine girdi

"KÜRT OLDUĞUMU SANANLAR, BEN TÜRKÜM"

Gergerlioğlu Türk olduğunu yeniden vurgularken, "Kürdün hakkını savunduğumuz, Kürtçe konuşmayı savunduğumuz için Kürt olduğumu sananlar!!! Ben Türküm. Yıllardır gayretimiz bu topluma ayrımcılık yapmamayı, ırkçılık yapmamayı, insan haklarına ilgiyi anlatmakla geçti. Anlaşılsa ah! Ah bir de ötekileştirilenleri hissetseniz..." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Halkların Demokratik Partisi Ömer Turan Türkiye Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title