Haberler

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu

Sosyal politikalarla ilgili "torba tasarı"nın görüşmelerinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı fon kaynakları ile yurt yapımına ilişkin maddede tartışma çıktı CHP'li Çetin, tasarıdaki "vakıf" kelimesinin genel anlamda kullanıldığını savunarak, bu maddenin "iktidar ile cemaat arasındaki kavganın" yansıması olduğunu iddia etti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam ise tasarıda "vakıf" kelimesinin "sosyal vakıfları" kastettiğinin açıkça ifade edidiğine ve ayrıca tasarının Haziran ayında Meclis'e gönderildiğine dikkati çekti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, sosyal politikalarla ilgili "torba tasarı"nın görüşmelerinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı fon kaynakları ile yurt yapımına ilişkin maddede tartışma yaşandı.

Komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşemeler devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, tasarının, Sosyal Yardımlaşma Vakfı fonuyla yurt yapımına ilişkin maddesinde, "vakıf" kelimesinin hangi vakfı kastettiğinin açıkça anlaşılmadığını ileri sürdü. Çetin, söz konusu kelimenin genel anlamda kullanıldığını savunarak, bunun aslında "iktidar ile cemaat arasındaki kavganın yansıması" olduğunu iddia etti. Çetin, "Neden son aylarda meydana gelen gelişmelerden sonra, özellikle dershanelerle ilgili konu gündeme geldikten sonra böyle bir düzenleme getiriyorsunuz. Cemaatin vakıflarına el konulacağı herkes tarafından konuşulurken" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise söz konusu maddenin, özellikle kız çocuklarının eğitimini daha iyi bir şekilde sürdürebilmesi için barınma imkanı sağlayan düzenlemeyi içerdiğini söyledi.

Çetin'in eleştirilerini değerlendiren İslam, "Maksadın dışında bir yere geldik. Zaten değişiklik yapılan kanun Vakıflar Kanunu değil. Ayrıca tasarının 7. maddesinde, metinde geçen 'vakıf' kelimesinin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kastettiği açıkça belirtilmiş. Tasarının tümündeki 'vakıf' kelimesi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kastediyor. Ama bunun yine de yanlış anlaşılacağını düşünüyorsanız, kanun yapma tekniğini bozalım, 'vakıf' yerine, 'Sosyal Yardımlaşma Vakfı' diyelim" diye konuştu.

Yapılan oylamada madde kabul edildi.

Tasarının diğer maddelerinin görüşülmesi ise sürüyor. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ayşenur İslam İzzet Çetin Cemaat Politika Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title