Haberler

Meclis'te mangal keyfine son: Gerekli tedbirler alınmıştır

Güncelleme:

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili milletvekillerinin mangal yapmaları, İYİ Partili Buğra Kavuncu'nun soru önergesine konu oldu. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, önergeye verdiği yanıtta "Görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır." denildi.

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili milletvekillerinin mangal yapmalarıyla ilgili verilen soru önergesi TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından cevaplandı. Bozdağ, yanıtında "Görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aralık ayında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman'ın TBMM'de düzenlediği ve adeta bir "mangal partisi" görüntüsü veren etkinlikle ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması istemiyle İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu tarafından soru önergesi verilmişti.

"ENFLASYON VE YÜKSEK ZAMLAR VATANDAŞI EZERKEN..."

İYİ Partili Kavuncu, tepki çeken mangal partisiyle ilgili verdiği önergesinde şu soruları sormuştu:

"- Türkiye'de enflasyon ve yüksek zamlar vatandaşı ezip, hayat pahalılığı ve barınma sorunu başta olmak üzere birçok ekonomik problem devam ederken, hepimizin çatısı altında olduğu TBMM'yi millet nezdinde bu şekilde itibarsızlaştırmanın sebebi nedir?

- Asgari ücret görüşmeleri devam ederken, evine et almakta zorlanan vatandaş kara kara asgari ücret ve memur zammını beklerken, TBMM'nin bir temsilcisinin vatandaşa nispet yapar gibi, kahkahalar eşliğinde mangal partisi yapıp bunları kamuoyuna servis etmesi bir yaptırım gerekçesi değil midir?

- Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanırken, her fırsatta İsrail'in Gazze'deki soykırım girişimini dile getirirken, TBMM çatısı altında böyle bir organizasyonun düzenlenmesi insani midir?

"MANGAL PARTİSİ ÇOK MU GEREKLİ?"

- Henüz birkaç gün önce, bütçe görüşmeleri devam ederken Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez ciddi bir sağlık sorunu yaşamış ve kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştır. Hayatını kaybeden merhum Bitmez'in TBMM'de yaşadığı sağlık sorunu bütün kamuoyunu derin bir üzüntüye boğarken, hemen birkaç gün sonra TBMM çatısı altında mangal partisi düzenlemek çok mu gereklidir?

- TBMM, milleti temsil ettiğimiz, itibarlı ve saygın bir kurumdur. TBMM'yi itibarsızlaştıracak, vatandaşla bağını koparacak böyle organizasyonların engellenmesi için herhangi bir önlem düşünülmekte midir?"

"TEKRARLANMAMASI İÇİN TEDBİR ALINDI"

Kavuncu'nun soru önergesine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ cevap verdi. Bozdağ, yazılı cevapta şu ifadeleri kullandı:

"İkram Talepleri İdare Amirliği ve siyasi parti grupları tarafından değerlendirilerek Destek Hizmetleri Başkanlığına iletilmektedir. Destek Hizmetleri Başkanlığı, gelen ikramlar ve yemeklerle ilgili ön hazırlıkları yaparak verilen talimatlar doğrultusunda kulislerde ya da lokantada ikram ve servis hizmetlerini yerine getirmektedir. Soru önergenize konu olayın/görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Buğra Kavuncu Bekir Bozdağ 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (9)

Dr.Kimbel:

Ben bir vatandas olarak gelip orada mangal yeme hakkim varmi yokmu .benim vergi paramda onun icinde

115
7
yanıtYanıtla
Coşkun Ertan:

Yok hakkın

yanıt48
yanıt10
Nihat Tunç:

Sen Milletsin olmaz

yanıt61
yanıt2
Nihat Tunç:

Kamera çekimi yasaklanmıştır.

94
2
yanıtYanıtla
SadeVatandaş:

Partiye oy verilerek seçilen millet vekillerinden hizmet beklemek saçma bu sistemin değişmesi lazım. Partiye bakmaksızın ben çalışan adayı seçebilmeliyim. Parti ilk sıralara kimi koyarsa o seçiliyor sonra sonuç bahçede mangal :)

32
3
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

Alacağımız olsun inşallah, biraz görgü olsa medyaya servis edilmezdi,

27
2
yanıtYanıtla
Hasan Aykuş:

Ne yapsın adamlar! Onca maaşları var. Çay, simit keyfi mi yapsınlar! İnsaf...

21
5
yanıtYanıtla
Ş K:

Bunun buraya varacağını hiç kimse akıl edememiş mi.

25
1
yanıtYanıtla
Milletin Adami:

iyi iceride yesinler

14
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title