Haberler

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Tunç'tan yuvarlak masa değerlendirmesi

Güncelleme:

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Tunç'tan yuvarlak masa değerlendirmesi Yılmaz Tunç, "Tek dertleri Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan nasıl indirebiliriz" "Tabi sandıkta yenemeyeceklerini anlayınca bu tür ayaklarına başvurmak zorunda kalıyorlar" AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Tunç'tan yuvarlak masa değerlendirmesi

Yılmaz Tunç, "Tek dertleri Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan nasıl indirebiliriz"

"Tabi sandıkta yenemeyeceklerini anlayınca bu tür ayaklarına başvurmak zorunda kalıyorlar"

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç 6 parti liderinin bir araya geldiği toplantıyı değerlendirdi. Tunç, "Yuvarlak masa etrafından toplananlar, aslında hiç birisi, birbirilerine benzemiyor. Tek benzerlikleri AK Parti iktidarını ve Recep Erdoğan'ı 20 yıldır nasıl indiremedikleri" dedi.

Ulus İlçesi Belediye oteli salonunda gerçekleştirilen AK Parti İlçe danışma meclisi toplantısında konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, "6 siyasi partinin yuvarlak masa etrafındaki toplantısını değerlendirdi. Bir araya gelen parti liderlerinin "Maalesef birileri yuvarlak masa etrafında toplanmışlar. Nasıl toplanacaklarını hangi sıraya dizileceklerini bir aydır tartışıyorlar. Bir aydan bu yana harf sırasına göre mi oturacağız, boy- yaş sırasına göremi oturacağız? Bir ay boyunca tartıştılar karar veremediler. Çareyi yuvarlak masa etrafında bulmuşlar. Toplanmışlar. Ne konuşmuşlar. Bunların hiçbirisi birbirine benzemiyor aslında. Tek benzerlikleri nedir? Acaba AK Parti iktidarını nasıl durdurabiliriz? Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan nasıl indirebiliriz? Tek dertleri bu. Başka bir dertleri yok" dedi.

"Parlamenter sistemin en önemli özelliği siyasi istikrarsızlıktır"

Altı siyasi partinin liderinin ortak açıklamasında parlamenter sisteme geri dönüşün tartışıldığını hatırlatan Yılmaz Tunç, "Parlamenter sisteme geri nasıl dönebiliriz bunu tartıştık diyorlar. Bu milletin neler çektiğini bu millet unuttu mu zannediyorsunuz? Parlamenter sistem dediğiniz zaman en önemli özellik siyasi istikrarsızlıktır. Siyasi istikrarsızlığın yol açtığı en birinci konu ekonomik istikrarsızlıktır. Fakirlik, fukaralıktır. Onun yol açtığı anaşidir, terördür. Onun yol açtığı vesayetçi anlayışların güçlenmesidir. 10 yılda bir muhtıradır darbedir. Biz bu ülkede bunları yaşamadık mı? O istikrarsızlık zayıf hükumetler meclisin de zayıflamasına yol açar. Meclisin, demokrasinin zayıf olması vesayetçi anlayışın ülkenin yönetim kademelerinde, yargıda, yürütmede, bürokraside çöreklenmesine ve bunun da 10 yılda bir muhtırayla darbeye yol açmasına neden olur. Biz bunu yaşadık" diye sözlerine devam etti.

"Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne durup dururken mi geçtik"

367 krizinin yaşandığını hatırlatan Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne durup dururken mi geçtik? 367 krizini dayatmadılar mı bu ülkeye. Cumhurbaşkanını meclis seçmeyecek. 367 milletvekili burada olması lazım diyen Sabih Kanadoğlu bu gün de çıktı ortaya. Teşekkür ediyoruz ona. Tekrar hatırlattığın için. Tekrar 367'yi bize hatırlattığın için. Geçmişte olup biteni belki unutabiliyoruz. Ne diyor 'Cumhurbaşkanı bir daha seçilemez. Aday olamaz.' Niye aday olamazmış? Anayasada iki dönem şartı varmış. Yeni değişen anayasada da iki dönem şartı korunmuş. O nedenle 2014'te birinci dönem seçilmiş, 2018'te ikinci dönem seçilmiş. Dolayısıyla ikiden fazla seçilemezmiş. Tamamen hukuka aykırı, Anayasa'ya aykırı bir görüşü sarf ediyor. Bunun peşine de bu ülkenin ikinci partisi dediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi ve onun ortakları 'Evet, doğru söylüyor' diyor. Tabi sandıkta yenemeyeceklerini anlayınca bu tür ayaklarına başvurmak zorunda kalıyorlar. Bu ülkede artık 367'ler geçerli değil. Bu ülke artık yeni Türkiye, hukuk geçerli. Hukuk devleti geçerli. Hukuk devletinin ilkeleri geçerli. 2017 Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanlığı seçimini belirlediğimiz 101. maddenin yürürlük tarihini 2018 seçimleir olarak belirlemişiz. Anayasa değişikliği kanununa bunu yazmışız. Sen o hüküm oradayken nasıl bunu eğip bükersin. Geri dönmek isteyenlere de 2023 Haziran'ında da inşallah dersini verecek. ve diyecek ki 'Ey yuvarlak masa etrafındakiler. Sizin gericiliğiniz bize lazım değil. Biz sizi ayağımıza, Türkiye'nin ayağına ayak bağı olmayın' diyoruz. Yolumuza daha ileriye ileriye devam edeceğiz inşallah" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Yılmaz Tunç Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title