Haberler

Tarhan Erdem: MHP Oylarını Yükseltti

Güncelleme:

Araştırma şirketi KONDA'nın yönetim kurulu başkanı Erdem, "MHP'de yükselme olduğu doğrudur, az olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

30 Mart yerel seçimlerine 17 gün kala siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Liderlerin seçim meydanında yapmış oldukları konuşmanın seçmen üzerindeki etkisini araştıran anket şirketleri de çalışmalarına hız verdi.

"KALABALIKLAR GÖSTERGE DEĞİL"

Daha önceki seçimlerde yapmış oldukları isabetli tahminlerle dikkatleri üzerine çeken KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem, CNN Türk ekranlarında partilerin seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miting meydanlarındaki kalabalıkların seçim sonuçları için bir gösterge olmayacağını belirten Erdem "O kalabalıklar ne çok ne de az oy alacağını gösterir. Bu kalabalıkları CHP'nin de AKP'nin de topladıkları çok makul rakamlardır. Biz seçim sonucu için bir şey okuyamayız. Biz yanlış mı yapıyoruz, doğru mu yapıyoruz? Bu sene sizin de duyduğunuz tereddüt hislerini biz de duyuyoruz. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"CEMAATİN OYU ÖLÇÜLEMEZ"

Erdem, "Cemaati ölçebiliyor musunuz" sorusuna ise "Toplumsal özellikleri belli olan değil, yani okumuşlar, hanımlar, mühendisler, böyle bir tanımı yok. Dolayısıyla ölçemeyiz" yanıtı verdi.

"MHP'DE YÜKSELME OLDUĞU DOĞRUDUR"

Erdem'e "MHP'nin oylarında artış var mı?" sorusu yöneltildi. MHP'nin kendi ideolojisi olan bir parti olduğu, yüzde 11'le yüzde 15-16 arasında tabana hitap ettiği yönünde bir değerlendirme yapan Erdem, "Oylarını yüzde 25 artırırsanız yüzde 15 yapar. MHP'de yükselme olduğu doğrudur, az olduğunu da düşünmüyorum. Yüzde 3 artması demek 1.5 milyon kişinin oy vermesi demek" diye konuştu.

AK PARTİ'DE SON DURUM

Tarhan Erdem, AK Parti'nin oyları için de son yerel seçimle karşılaştırma yapılması gerektiğini kaydetti. 39.8'nin üstünün oyunu artırdığı anlamına geleceğini belirtti. Erdem, "Genel seçime göre değerlendirdiğimizde ise 48.6'nın altında olursa düşmüş sayılır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Tarhan Erdem Ak Parti Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (255)

Heil Hitlermk-subzero@hotmail.com:

Taviz tavizi getirir unutma erdoğan.Taksimden geri çekildin 1Mayısı bayram yaptın ve tüm komünistlerin İstanbulu işgal etmesine yol açtın her türden kızıl bayraklar Sovyet Rusyadaki gibi dalgalandı devrimci mücadele kazanacak diyenlere gülerken adamlara harbi zafer ilan ettirdin direne direne dedikleri gibi kazandılar.Pkk ile müzakere başlattın Güneydoğu tamamen pkk kontrolüne girdi seçimde göreceksin,Mersinde,İstanbulda apo posterleriyle her yer sarı,kırmızı,yeşil oldu dedikleri gibi silahlı propoganda ile kazandılar her yer Taksim her yer komünist, pkk lı oldu ve son söz Akparti yıkılmalı.

22
221
yanıtYanıtla
başbakan erdoğanerdogan@a.net:

ölümüne ak parti. kefenimizle geldik biz.

25
189
yanıtYanıtla
kursat reisnkursad@gmail.com:

akp secim burolarini gostericiler taslarken yakarken kefenleriniz nerdeydi efendi! bu ülkede vatanini milletini bayragini seven ve gercekten ölümü göze alan kişiler sadece ülkücülerdir. beyaz bez parçasını üzerine dolayip kefenimizle geldik demekle olmuyor. ayakkabi kutularini elinize alin ve sokaga cikin...

yanıt0
yanıt0
Can MHPilhan.1975@hotmail.com:

Öl ozaman biz 1 kardeşimiz (sen) için üzülürüz Tayyip tüh 1 oy gitti be diye üzülür BUNA EMİN OL.

yanıt0
yanıt0
hasanali1968281@mail.ru:

kefenin senın haram. çünki oğurluk mal..

yanıt0
yanıt0
skk42kuscuseyfettin@hotmail.com:

kefenleride dantelli ha. bunada verirler dantelli bir kefen

yanıt0
yanıt0
sadık kargasistem-57@hotmail.com:

taputunuzla gidersiniz

yanıt0
yanıt0
cCcnine_light_@hotmail.com:

MHP YI SEVIYORUM BU SECIMDE OYUM MHP YE BU ULKENIN SIGORTASISIDIR GOZUNU SEVDIGIMIN UC HILALI ...

108
15
yanıtYanıtla
BEN MHP'Lİcandan-32@hotmail.com:

MHP bomba gibi geliyor bu oylar bile düşük verilmiş aslında Yüzde yirmininde üstünde kimse sallamıyor özelliklede akp denen parti ama MHP önemsemeyenleri güzelce bir sallayacak ve dengeler bozulacak.Bekleyin.

43
77
yanıtYanıtla
Nuh Ergunnuhergun@myne.com:

AKP DEN BAŞKA PARTİ TANIMAM

27
89
yanıtYanıtla
Tüm 255 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title