Haberler

Tanrıverdi'den Ergenekon Tahliyeleri Yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ergenekon tahliyeleri ile ilgili olarak, "Özel Yetkili Mahkemeler tarafından tutuklanan sanıkların tutukluluk hali yada yargı süreci yine bu mahkemeler tarafından"...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ergenekon tahliyeleri ile ilgili olarak, "Özel Yetkili Mahkemeler tarafından tutuklanan sanıkların tutukluluk hali yada yargı süreci yine bu mahkemeler tarafından sonuçlandırılasıya kadar devam edecek. Bu düzenleme onları kapsamamaktadır" dedi.

AK Parti Manisa Genişletilmiş İlçe Başkanları Toplantısı, Saruhan Otel'de yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, İl Başkanı Murat Baybatur ve 16 ilçe başkanı katıldı. AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları'nın yapmış oldukları çalışmaları değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren İl Başkanı Murat Baybatur, "Büyükşehir seçim çalışmalarıyla ilgili olarak, 2014 yerel seçimleriyle alakalı teşkilatımızda istişare toplantısı yapmak için buradayız." dedi. Manisa spor ile Akhisar Belediye spor Kulübü arasında yaşanan stat krizi ile ilgili olarak konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Manisa spor ve Akhisar Belediye spor takımları birlikte el ele. İkisi de zaten kardeş takım, aynı takım, aynı şehrin takımlarıyız. Biz Akhisar olarak Manisa'nın ilçesiyiz. Manisa spor ve Akhisar spor hep birlikte, her şeyiyle beraber, futbolcusuyla maddi açıdan manevi açıdan bir bütün olduğunu buradan hepinize belirtmek istiyorum." dedi. Manisa'da Ortak Akıl Platformu'nun öncülüğünü yaptıklarını belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Manisa'nın bütün siyasi partilerini, sivil toplum örgütlerini ve adil insanlarını, önceki milletvekillerini, önceki belediye başkanlarını, siyasi partilerimizin il başkanlarını davet ettiğimiz geçtiğimiz yıl ortak akıl platformu diye başlattığımız iftar soframızı bu Ramazan ayı içerisinde de inşallah yapacağız. Ortak akılda evet AK Parti olarak bizim ortaya koyduğumuz politikalar var ama biz her zaman şunu ifade ediyoruz; 'ben yaptım oldu' anlayışıyla politika yapmıyoruz. Biz yaptık anlayışı ile çalışıyoruz. Bu nedenle sadece teşkilatımızın gönüldaşlarımızın değil aynı zamanda ana muhalefetinde, muhalefetinde sivil toplum örgütlerininde ne dediğini almak, anlamak için değerli kardeşlerim bu Ortak Akıl Platformunu düşündük öncülüğünü yapıyoruz" dedi.

MUHALEFET PARTİLİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ

MHP'li Manisa Belediyesi ve diğer muhalefet partili belediyeleri eleştiren Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Manisa'da baktığınızda şöyle bir incelediğinizde kafeler, sayıları gittikçe artan içkili işletmeler birde patlayan yanan çöplüğümüz var. Her yıl yeniden metan gazı sıkışması nedeniyle patlayan ardından yanan çöplük için belediye elini kolunu bağlamış seyrediyor. Morg kapılarında kimi beklediğini olumsuzlukları fırsat olarak değerlendirerek, kimin siyaset yapmak istediğini vatandaşımız bilmektedir. Hele hele şu son operasyonlara baktığımız zaman yolsuzluk, usulsüzlük sonucu hırsızlık sonucu yapılan operasyonları şöyle bir incelediğinizde, bunların hangi partilere mensup olduğunu görürsünüz. Özellikle CHP'li belediye başkanlarının yolsuzluk nedeniyle içeri alındıklarını belediye yöneticilerinin tutuklandıklarını görürsünüz. ya da yandaşlarını belediyeye alıp kadrolaşma yaptıklarını görürsünüz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı çok açık bi şekilde ifade etmiştir. 'CP İl Başkanlığı kimi gönderiyorsa alıyorum, ne yap diyorsa yapıyorum.' Dolayısıyla bu konuda bir suçlu varsa ildir. İl teşkilatıdır. BDP'li belediyelere bakıyorsunuz; KCK operasyonlarından tutuklanıp içeriye alınıyorlar. Yani terör örgütü PKK'nın üst örgütüne yardım yataklık yapmaktan tutuklanıyorlar. BDP'liler devletin imkanlarını şehre ve hemşerilerine kullanmıyor. Dağa, taşa kullanıyor. Daha sonra bu operasyonlarla da tutuklanıp götürülünce hedef Hüseyin Tanrıverdi'dir diye hiç çekinmeden söyleyebiliyorlar. "

"MANİSA BÖYLESİ BİR YÖNETİME LAYIK DEĞİL"

Geçtiğimiz günlerde MHP'li Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar'ın görevinden istifa etmesi ile ilgili olarak bir gazeteye verdiği röportaj ile ilgili olarak konuşan Tanrıverdi, "Belediye başkan yardımcısı arkadaşımızın görevden alınması ve görevden alınması sonrasında da kamuoyuna yapmış oldukları açıklamalar tüylerimizi diken diken etmiştir. Belediyenin nasıl yönetildiğini ortaya koyan bu beyanlar bizi üzmektedir. Çıkıp 'daha konuşacağım çok şeyler var. Bir konuşursam yer yerinden oynar. Belediyede bulunanlar Manisa'da gezemezler.' diyor. Kimseyi suçlamak adına söylemiyorum. Fakat kendi kendilerini suçlamalarını dikkate alarak, nelerin olup bittiğini merak ediyorum. Onların da yargıya intikal eden konularının olduğunu biliyorum. Manisa böylesi bir yönetime layık değil." dedi.

MANİSA'YA 4 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU KAZANDIRILIYOR

Manisa'ya yeni bir spor salonu kazandıracaklarını dile getiren Tanrıverdi, "Yapacağımız yeni spor salonu 4 bin kişiliktir. Çok amaçlıdır. Buz pateninin de yapılacağı bir sistem vardır. Böylesi modern son sistem, son teknolojiye sahip kapalı spor salonunu Manisa'ya kazandırıyoruz. Yerimizde Muradiye beldemizdedir. Muradiye Belediyesi'nin 25 dönümlük bir arsası tahsis edilmiştir. Ayrı 20 dönümlük bir özel vakfın arsası vardır. Onların da bu hafta imzası atılacaktır. Toplam 45 dönümlük alana yerleşecek modern kapalı spor salonumuzu yapacağız. Onu da hem gençlerimize hem de genç kalmayı düşünen hemşehrilerimize teslim edeceğiz" dedi.

BORÇLU BELEDİYELERE MÜJDE

Borçlu belediyelerin borçlarına karşılık İller Bankası'ndan yapılan kesintilerin yaz sezonu nedeniyle durdurulduğunu belirten Tanrıverdi, "Borçlu olan belediyelerimizin borçlarına mahsuben İller Bankası'ndan kesilen miktar, gelirlerin oranın yüzde 40'dır.

Ancak yaz sezonunu belediyelerimiz daha iyi değerlendirsinler, halka yapılacak hizmetlerde geri kalmasınlar diye, yaz sezonunda yapılan bu kesintileri durduruyoruz. Temmuz ayı itibariyle durdurulacak. Toplam 3 ay belediyelerimizin borçlarına mahsuben yapılan bu kesintiler yapılmayacak." diye konuştu.

"YARGILAMA SONUCUNDA NASIL BİR KARAR ORTAYA ÇIKARSA SAYGI DUYARIZ"

Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Ergenekon Davası sanıklarının tahliye edileceği iddiaları ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, "Mecliste 3. yargı paketi düzenlemesi yapıldı. Bu düzenleme tabii ki yargı sisteminin daha hızla çalışması için yapılan bir düzenlemedir. Kesinlikle tutuklu bulunan suçluların biran önce tahliyesi konusunda değildir. Orada özelde bir hüküm vardır; Özel Yetkili Mahkemeler tarafından tutuklanan sanıkların tutukluluk hali yada yargı süreci yine bu mahkemeler tarafından sonuçlandırılasıya kadar devam edecek. Bu düzenleme onları kapsamamaktadır. Tabii ki bu düzenleme çerçevesinde yargı görevini yapacaktır. Neticede yargılama sonucunda nasıl bir karar ortaya çıkarsa biz saygı duyarız." dedi.

"SURİYE DERSİNİ ALMIŞTIR"

Tanrıverdi, Suriye krizi ile ilgili olarak, "Suriye iç kavgasını dışarıya taşımak isterse ve kime sataşırsa bu noktada karşılığını bulur. Tabii ki haksız bir saldırı karşısında Türkiye durmaz ama Suriye'de bunlardan dersini almıştır. Haksız bir saldırı yapmayacaktır, yapamayacaktır." ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Tanrıverdi Recai Berber Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title