Haberler

Siyaset 'İsmet Abi'sini Uğurluyor

Güncelleme:

88 yaşında hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin için Meclis'te tören düzenlendi. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, "Hoş bir sada bırakarak dostlarının arasından ayrılıyor" dedi.

Türk siyasetinin "İsmet Abisi" eski Meclis Başkanı İsmet Sezgin için TBMM'de tören düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada, "İkili ilişkilerde nezaketi, samimiyeti siyasi rakiplerince bile takdir gördü. Siyasetin İsmet Abisi 88 yıllık ömrünün ardında, hoş bir sada bırakarak dostlarının arasından ayrılıyor." dedi.

88 yaşında hayatını kaybeden TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, bugün Ankara'da toprağa verilecek.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) yoğun bakım servisinde bir süredir tedavi gören ve 7 Aralık günü septik şoka bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren İsmet Sezgin'in naaşı, helallik istenmek üzere sabah saatlerinde, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evinin önüne getirildi. Sezgin'in naaşı, daha sonra Örmes Sitesi'ndeki evinden, tören için TBMM'ye götürüldü. Meclis'te düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Devlet Mezarlığı'na defnedilecek.


YILDIRIM: HOŞ BİR SADA BIRAKARAK DOSTLARININ ARASINDAN AYRILIYOR

Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bugün burada siyasetin, İsmet Abisini ebedi yolculuğuna uğurlamak için bulunuyoruz. Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere hepimizin başı sağolsun.

Siyasetin duayen isimleri vardır. İsmet Sezgin siyasetin böyle bir simasıydı. Bir siyaset ve devlet adamı olarak Türkiye'nin yakın tarihinde hep var oldu.

1952 yılında aktif siyasete katıldı. Parti yönetimlerinde bulundu, daha 27 yaşındayken Aydın Belediye Başkanı oldu. Halka hizmetin bedelini fikirlerinin bedelini 27 Mayıs 1960'taki darbe sonucunda arkadaşları gibi hapis yatarak ödedi. Darbe sonrası yine, Adalet Partisi'nin kuruluşunda yer aldı, Aydın milletvekili oldu. Bakanlık yaptı. 12 Eylül darbesinin ardından Doğru Yol Partisi'nde görev aldı. İçişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı yaptı, Meclis Başkanlığı'na seçildi. Mücadelesini hiç ama hiç eksiltmeden sürdürdü. Bedelini de ödedi, en yüksek makamlarda siyasetçiliğin iftiharlığını da yaşadı. Ama Aydınlı İsmet Abi olma özelliğini de kaybetmedi.

İkili ilişkilerde nezaketi, samimiyeti siyasi rakiplerince bile takdir gördü. Siyasetin İsmet Abisi 88 yıllık ömrünün ardında, hoş bir sada bırakarak dostlarının arasından ayrılıyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Binali Yıldırım İsmet Sezgin Politika Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title