Haberler

Şırnak'te oy vermeye giden polis ve askerlere "Konuş, sen nerelisin?" diyen DEM Partili isme soruşturma

Güncelleme:

Yerel seçimlerde oy vermek için tek sıra Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polislere tek tek "Konuş, sen nerelisin?" diyen DEM Partili Süleyman Salğucak hakkında soruşturma başlatıldı. Salğucak'ın seçim kanununa muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.

31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine "Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.

OY VERMEYE GİDEN ASKER VE POLİSLERE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Avukat Ramazan Demir, Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğunu düşündüğü kişilere 'Konuş sen nerelisin?' diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldığını duyurdu.

31 Mart günü asker ve polisler tek sıra içeri girerken tepki gösteren 61 yaşındaki Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldı. Avukat Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak savcılığı 'Konuş, sen nerelisin' sözünden dolayı Süleyman Salğucak'a 'Seçim kanununa muhalefetten' soruşturma açmış" diye belirtti.

HAKKINDA 2 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Şırnak Güvenlik Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (17)

Izzettin Sonmez:

Adamın konuşması kanuna aykırı oluyor dışardan asker getırıp oy kullandırmak sahtekarlık olmuyor kanunlara uygunmu acaba

146
292
yanıtYanıtla
Ender YILDIRIM:

cahillikte nirvanasınız. ikamet eğer o ildeyse o ilde oy kullanmak zorunda başka bir ilde kullanamaz. askerin polisin bolca olduğu bir il ( sebebini herkes çok iyi bilir) olduğu için bu doğal bir şey. seçim zamanı sırf o ilde oy kullansın diye asker polis farklı şehirlere gönderilmez. malesef ülkemizde asker polisin en çok çalıştığı günlerden biridir seçim günü. gönderirlerse çok büyük zafiyetler oluşur.

yanıt263
yanıt61
Turgut Sabaci:

dışardan gelen yok o ilde görevli polis asker ve memurlar

yanıt93
yanıt16
Ender YILDIRIM:

bu yaşlının kanundan nizamdan haberi yok ama oy kullanmaya hakkı var çok ilginç. devlet memurlarınında diğer insanlar gibi ikamet adresinin bulunduğu yerde oy kullanması zorunludur başka bir yerde kullanamaz. ikameti diyarbakırda olan bir tuncelili sivil vatandaşda diyarbakırda oy kullanır. bu yaşlı provakatörlük yapmayı bile becerememiş.

157
56
yanıtYanıtla
Ender YILDIRIM:

yanlış anlaşılmasın ben bi tarafı savunayım diğer tarafı kötüleyim diye yazmıyorum. ama bunların ki teröristlik yani asker polis düşmanlığı başka bişry değil.

yanıt114
yanıt33
Halil Yılmaz:

Ender yıldırım cahillikte nirvanasın. Ne adaletten nede hak hukuktan anladığın var. Öyle klavyeyi almışsın eline pervasızca konuşuyorsun

yanıt3
yanıt11
KORKMAZ KAMALI:

Doktora tedavi olmaya gidince nerelisin diye sorsa ya .Maaş hesabına yatınca nereliden geldi diye sorsa ya !

154
32
yanıtYanıtla
Hüseyin ASLANHAN:

Devlet vergi almasını biliyorsa hizmet etmek zorundadır ...Geçici görevle gelen asker polisin oradaki halkın iradesine müdahalesi doğru değil...

yanıt4
yanıt17
Özer Doğan:

yılan bunlar yılan düşmanı dışarıda aramayın

123
36
yanıtYanıtla
Mert D:

Adamın orada ikameti görev yeri farklı nasıl oy kullanacak o adam. Tabiki ikametinin olduğu yere gidecek güvenlik tedbirleri ile. O yüzden fazla şey etmeyin Şırnak gitti daha

50
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title