Haberler

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Hatay'da 100 konteynerden oluşan 'Sındırgı' mahallesini ziyaret etti

Güncelleme:

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Hatay'da depremzedelere yardım amacıyla kurulan 'Sındırgı' mahallesini ziyaret etti. Mahalle, konteynerlerin konumlandırılması ve dizaynıyla dikkat çekiyor.

Başkan Yavaş ' Sındırgı' konteyner kentine gitti

Sındırgı halkının yardımları kurulan konteyner kente yardım seferberliği

HATAY - Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine yardım için Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde ilk günden bu yana yardım seferberliği devam ediyor. Sındırgı halkının yardımları kurulan konteyner kente yardım seferberliği devam ediyor.

İlk günden bu yana 40 tırdan fazla yardım giden ilçede Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş öncülüğünde 100 konteynerden oluşan Sındırgı Mahallesi kurulmuştu. Türkiye'ye örnek olan yardım kampanyası kamu kurumları ve vatandaşlar işbirliği ile yapılması, mahalle kültürünü yaşatacak şekilde dizaynı ile yaşayanlardan da tam not aldı. Depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacının karşılandığı Sındırgı Mahallesi konteynerlerin konumlandırılması, içerisindeki resimler, bahçe bölmeleri ile de görsel olarak da vatandaşların psikolojisini rahatlatacak şekilde dizayn edildi.

Kimi Sındırgılı vatandaşlar konteyner yardımı yapabilmek için tarlasını sattı, kimisi hac parasını bağışladı, kimisi kumbaralarındaki paraları. Sındırgı'da oturan yabancı uyruklu aileler bile yardım seferberliğine araçlarını satarak katıldı. 7'den 70'e hayırsever vatandaşların destekleri ile kurulan 100 konteynerden oluşan Sındırgı mahallesinde yaşam başladı.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da bölgeyi ziyaret etti. Başkan Yavaş'a Antakya Belediye başkanı İzzettin Yılmaz eşlik etti. Vatandaşların mutlulukları gözlerinden okundu. İstanbul Koç Okulu öğrencileri tarafından başlatılan kampanya ile toplanan kitaplar depremzede öğrencilere dağıtıldı. Ayrıca Sındırgı'nın doğal atıştırmalığı Balkuru paketleri de dağıtıldı.

Sındırgı'nın yardımseverliği ve birliği ile gurur duyduğunu, bir işi gerçek aşkla yapmanın feyzini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Asrın felaketi 11 ili ilgilendiren Kahramanmaraş merkezli depremde çoğu yerimiz maalesef harap bitap oldu. Sındırgı belediyesi öncülüğünde Kaymakamlığımız, halkımız topyekün seferberlik ilan ettik. 40 tır olarak kimimiz aşevi, kimimiz odun, kimimiz soba, kimimiz yiyecek, kimimiz giyecek. Hep beraber Sındırgı toplanarak buraya yardıma koştuk. Ama en önemlilerinden birisi de barınma sorunu olduğunu gördük. ve bölgeye gelerek Hatay'da en çok felaketin yaşandığı yer olan Hatay'da Antakya merkezinde Serinyol'da 100 konteynerlik 1 sınırlı mahallesi oluşturduk. Şu anda da Sındırgı mahallesindeyiz. Buradaki evlerimize yerleşen öğretmenlerimizle konuştuk mutluluklarını paylaştık. Kendilerinin teşekkürlerini aldık. Allah binlerce razı olsun. Yaptığımız o Sındırgı'nın Fatma teyzenin tarlasını satarak, Mehmet amcanın umre parasını vererek, çocuklarımızın kumbaradaki paralarını bozdurarak, tek tek köy köy 75 mahallemizin katkısıyla oluşan Sındırgı mahallesi hakikaten yerini bulmuş. Amacına uygun bir şekilde öğretmenlerimiz tarafından yerleşilmiş" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekrem Yavaş Sındırgı Hatay Genel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title