Haberler

2. turda kimi destekleyecekler? Zafer Partisi'nden ittifak adı geldi: Seçmenimizin yüzde 80'i onlardan yana

Güncelleme:

Haberler.com stüdyosunda GYY Av. Bedia Teymur ve sunucu Melis Yaşar'ın sorularını yanıtlayan Zafer Partisi GİK Üyesi Çınar Coşkunserçe, kendi seçmenlerinde Millet İttifakı düşüncesinin baskın olduğunu söyledi. Coşkunserçe, "Bize oy verenlerin yüzde 80'i Millet İttifakı'ndan yana olduklarını söylüyor. Ancak bu bilimsel bir veri değil. Bu bir öngörü. Sosyal medyada yapılan anketlerde çıkan sonuçlar bu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'dan hiçbirisinin yüzde 50+1 oy alamaması üzerine Türkiye gözünü ikinci tura dikti. İkinci turda yarışacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yaklaşık 5 puanlık fark, yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan'ı kritik hale getirdi.

ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU'NU AĞIRLADI

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ın kararı merakla beklenirken, ittifakın ana bileşeni olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun partisinin genel merkezinde ağırladı. Kararlarını ilkeler üzerinden vereceklerini söyleyen Özdağ, "Biz ne yaparsak yapalım ilkeler üzerinden yapacağız. Bütün oyları taşıyacağız diye bir iddiada bulunmam. Seçmenimizle akıllı bir diyalog kurarak, diğer seçimde karşı tarafa oy verecek seçmenimizi de taşıyabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

OĞAN SEÇMENİ KİMİ DESTEKLER?

Oğan'a oy verenlerin ikinci turda kimi destekleyeceği merak edilirken, Özdağ-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Çınar Coşkunserçe, Haberler.com stüdyosunda GYY Av. Bedia Teymur ve sunucu Melis Yaşar'ın sorularını yanıtladı. Coşkunserçe, kendilerine oy verenlerin büyük çoğunluğunun Millet İttifakı'ndan yana olduğunu belirtti.

"YÜZDE 80'İ MİLLET İTTİFAKI'NDAN YANA"

Coşkunserçe, "Bize oy verenlerin yüzde 80'i Millet İttifakı'ndan yana olduklarını söylüyor. Ancak bu bilimsel bir veri değil. Bu bir öngörü. Anketlerde çıkan sonuçlar, bize gelen önerilerden çıkardığımız bir sonuç bu. Bilimsel bir veri değil. Yanılıyor olabiliriz." dedi.

"ÜÇ İHTİMAL DE SÖZ KONUSU"

"Üçüncü bir seçenek olarak, biz hiç kimseyi desteklemiyoruz der misiniz?" sorusuna Coşkunserçe şu yanıtı verdi: "Tabii ki bu yönde görüşler de var. Bu yönde bize telkinlerde bize bulunanlar da var. Böyle bir ihtimal de tabii ki var. Üç ihtimal de söz konusu olabilir. Zaten bugün Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesinde kesin bir karar alınmadı. Bir ön görüşmeydi sadece. Sanıyorum en geç yarın son durumun ne olacağı, bizim de tarafımız görüşümüz belli olacak."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Millet İttifakı Zafer Partisi Bedia Teymur Çınar Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (5)

Fatih Araç:

tamaam afferin size başlamadan bitirdiniz kendinizi hadi bakalım

189
55
yanıtYanıtla
Mustafa Bey:

Geri kalan yetiyor zaten abi. Emin ol ki yüzde 80 değil ,belki ellisi destekliyor. Çünkü CHP li troller sosyal medyadan öyle algı yaratıyor. İnşallah Zafer partisi komünistlerle bir olup siyasi tarihe başarısız olarak girmez.

106
55
yanıtYanıtla
Blackened:

Sinan Bey ve Ümit Bey de biliyor ki millet ittifakına destek vermek ile kaybeden tarafında olmaları kuvvetle olası. Sinan Bey belli bir rüzgarı arkasina almışken yok olmak varken kendi dediği gibi iktidar kanadında faal olarak rol almayı seçecektir. Siyasi akıl bunu gerektirir

90
48
yanıtYanıtla
Hakan Sunar:

Yüzde 80'in lafı mı olur 98 civarıdır o.

49
33
yanıtYanıtla
ibrahim eren:

Sen sosyal medya'ya bakarsan Kılıçdaroğlu %60 oy alıyordu.Üzüldüm kendini bitireceksin ittifakın diğer liderleri gibi.

17
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title