Haberler

Şener Hükümeti Eleştirdi

TP Genel Başkanı Şener: "Generallerin de İtiraz Hakkı Var"

TP Genel Başkanı Abdullatif Şener, 3 generalin açığa alınması ile ilgili olarak, her kurumun Anayasa ve yasalarda var olan yetkilerine dayanarak karar aldığını belirterek, "Kararın muhatabı olan generaller açısından da hukuk çerçevesinde itiraz hakkı vardır" dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ovaazatlı Belediyesi'nde 5 Aralık'ta yapılacak seçimler öncesi vatandaşlara görüşmeye gelen Abdullatif Şener, daha önce önce kent merkezinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik Palas Otel'de değerlendirmelerde bulunan Şener, Ovaazatlı'da ilk kez seçimlere katılacaklarını ve oy pusulasının en sağında yer alacaklarını belirtti. Seçime iddialı girdiklerini kaydeden Şener, belediye başkanlığı için tek kadın adayın kendi partilerinden olduğunu ifade ederek, başarılı olacaklarını söyledi.

'FÜZE KALKANI KAMUOYUNDAN GİZLENMİŞTİR'

TP Genel Başkanı Abdullatif Şener yaptığı açıklamada, füze kalkanı ile ilgili olarak alınan kararın Türkiye'nin alehine olduğunu açıkladı. Hiçbir vatandaşın Türkiye'nin savaş alanına dönmesini istemeyeceğini belirten Şener şöyle konuştu:

"Füze kalkanı demek, Türkiye'nin içinde olmadığı bir çatışmanın kalkanı olması anlamına gelir. Bu konu Türk kamuoyundan gizlenmiştir. Olay ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin yaptığı açıklamanın ardından, gecikmeli olarak gündeme gelmiştir. Ayrıca böyle bir kararı hiçbir ülkede hiçbir siyasi iktdidar kendi başına veremez. Türkiye'de konuşlanmasına son NATO zirvesinde karar verilmiştir. Ama hala kamuoyu suskundur. Bundan 5 yıl, 20 yıl önce olsaydı, Türkiye'nin 4 bir yanında sivil toplum kuruluşları bu kararı protesto ederdi. Mitingler düzenlenirdi, kamuoyu direniş gösterirdi. Türkiye'de korkunç bir sessizlik, suskunluk ortamı var. Bunun tek ve en önemli sorumlusu, kamu gücünü bir baskı aracı olarak kullanan Başbakan ve hükümetidir. Yani mevcut iktidardır. Böyle bir yönetim biçimi çağdaş demokraside görülemez. Maalesef bu Türkiye'de yaşanmaktadır."

'DIŞ POLİTİKADA EKSEN KAYMASI YAŞANIYOR'

Alınan bu karar ile Türkiye'nin bir eksen kayması yaşandığınıöne süren TP Genel Başkanı Abdullatif Şener, "Birincisi, Türk dış politikası eksen kaymasına uğramıştır. İkincisi ise, ülkemiz bunun konuşlanması ile ilgili maliyetlerden de etkilenecektir. Bir diğer etken ise, herşeyden önce nükleer serpintiler Türkiye'yi tedavi edilmez, altından kalkılmaz sorunlarla başbaşa bırakacak demektir" dedi.

GENERALLERİN AÇIĞA ALINMASI

Basın mensuplarının 3 generalin görevinden alınması ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Şener, konuyla ilgili farklı yorumlar yapıldığına işaret ederek şunları söyledi:

"Ben fotoğrafa daha geniş bakmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de tüm kurumların ve birimlerin yetkileri bellidir. Anayasa'da ve yasalarda böyle bir durumda varolan yetkiye dayanarak ilgili bakanlar bu kararı almışlardır. Ama kararın muhatabı olan generaller açısından da hukuk çerçevesinde itiraz hakkı vardır. Dolayısıyla herkes yasalardan kaynaklanan haklarını kullanacaktır. Zaman zaman olumsuz sonuçlar ortaya çıksa da, sonunda Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu bilip, nihai hukuki durumun herkes tarafından işin olabiliri olarak kabul edilmesi gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title