Haberler

Seçim sonuçlarıyla ilgili bir yorum da HDP'den: Başarı olarak göremeyeceğimiz açıktır

Güncelleme:

Sonuçların büyük oranda netleşmesiyle seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP, yüzde 8,79 oyla 61 milletvekili çıkarttı. Bugün basın toplantısı yapan Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır. İttifaklarda belli riskler olabilir o da bu seçimlerde gerçekleşmiştir. Oylarımızda bir azalma olduğu doğrudur." denildi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, dün akşam saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sonuçlar da büyük oranda netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakipleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ı geride bırakarak oyların yüzde 49.5'ini aldı.

61 VEKİL ÇIKARTTILAR

Kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP ise yüzde 8,79 oyla 61 milletvekili çıkarttı. Yüzde 1.7 oy alan TİP ise 4 vekille Meclis sıralarında yer alacak. Böylece Emek ve Özgürlük İttifakı 65 milletvekiline ulaşmış olacak.

"BAŞARI OLARAK GÖRÜLEMEYECEĞİ AÇIKTIR"

Bugün de Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar basın toplantısı düzenledi. Uçar tarafından okunan ortak açıklamada şunlar denildi:

"Bu seçimlerde önümüze koyduğumuz hedeflere tam olarak ulaşamadığımızı belirtmek istiyoruz. Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır. Cumhur İttifakı eşit şartlarda gerçekleşmesi gereken seçimlerden kırıntı bile bırakmamıştır. Her türlü kamu kaynağını ve gücünü seçim dönemi boyunca kendi lehine kullanmıştır. Bu sonuçların ortaya çıkmasında hile ve kumpasların etkisi belirleyici olmuştur. HDP olarak Yeşil Sol Parti olarak tek liste ve tek parti ile seçime girme ısrarımıza rağmen bu önerimizin hayata geçmemiş olmasının ortaya çıkardığı sıkıntılar da seçim sonuçlarını belli düzeyde etkilemiştir. Bütün bu faktörlere rağmen elde edilen sonucu önemli buluyoruz."

"OYLARIMIZDA BİR AZALMA OLDUĞU DOĞRUDUR"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, "İttifaklarda belli riskler olabilir o da bu seçimlerde gerçekleşmiştir. Oylarımızda bir azalma olduğu doğrudur. Batı illerinde bu azalma daha dikkat çekicidir. Meclis'in 3'üncü büyük partisi olmayı sürdürüyoruz. İtirazlarımız var, bu itirazlar nasıl sonuçlanacak onları göreceğiz. YSK'nın bütün verileri açıklandıktan sonra vekil sayımızın artması ihtimali de var ama buna rağmen hedefimizin gerisinde olduğumuz son derece açıktır" ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Yeşil Sol Parti Milletvekili Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (9)

Halil yılmaz:

Kürt seçmen için HDP dışında ikinci bir seçenek olacak bir partiye ihtiyaç var. HDP nin bütün Kürtlerin temsilcisi gibi algılanması doğru değil. HDP dindar ve bu ülkeye vatandaşlık bağları ile bağlı Kürtleri temsil etmiyor. HDP dindar Kürtlere de düşman bir parti

529
91
yanıtYanıtla
mahmut:

Van depreminde ve diğer afetlerde bölge halkına destek çıkan bu hükümete yalnız bıraktınız... Siz hizmeti hak etmiyorusnuz

510
83
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Bence Sıra anayasa mahkemesinde. Sahada bittiniz, meclistede biteceksiniz inşallah

438
121
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Pkk ya özgürlükten başka hiçbir projesi ve söylemi olmayan parti yüzde dokuza yakın oy alıyorsa ...Bu ülke çok tehlikeli bir noktada demekki...

470
87
yanıtYanıtla
HALİS ER:

SİZ YOK OLMAYA MAHKUMSUNUZ TÜRK MİLLETİ BÖYLE UYGUN GÖRDÜ

422
117
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

Özeleştiri yapmak yurek ister..Bütün tehdit ve zorbalıklara ragmen, türkiyenin üçüncü büyük partisisiniz. Bence bu bir kayıp değil. Tek suçlu ülkeyi zorbalıkla idare etmeye çalışanların uygulamalarıdır. Adalet sistemi çökmüşse bir ülkede, sonucun ne olacağını kestirmek zor .

97
387
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

Kürt seçmen HDP ye dur dedi. CHP %25 ile hezimete uğradı. İP, MHP ye geçildi. Çok büyük başarıszlık var ama CHP, İP yine de öz eleştri yapmıyor. İstfa etmesi gereken KK hala buradayım diyor. İlginç. Atatürk'ü partisi ne hallerde. Yazık.

334
82
yanıtYanıtla
ismail bey :

Millet ittifakına destek veriyorsunuz ama mitinglere bile çağırmıyorlar veya siz gitmiyorsunuz.. Pervin hanım ve hacı meral el ele poz verselerdi bu iş tamamdı...

240
113
yanıtYanıtla
Burak Doğanay:

Ak Parti zamanında Ahmet Türk (DTP) yi meclise kabul etmemeliydi. Bugün bunlarla uğraşmazdık.

95
125
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title