Haberler

Seçim gecesi CHP'de İmamoğlu krizi! 6'lı Masa toplantısına alınmayınca ipler koptu

Güncelleme:

Seçim yenilgisi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına sessiz kalırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise "değişim" mesajı vermesi CHP genel başkanlığına göz kırptığı şeklinde yorumlandı. Bu gerginlik dikkatle takip edilirken 2 isim arasında iplerin seçim gecesi koptuğu; İmamoğlu'nun o akşam 6'lı Masa toplantısına katılmayı talep ettiği ancak CHP liderinin bu talebe olumsuz yanıt verdiği konuşuluyor.

Seçimlerde hüsrana uğrayan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına sessiz kalırken dün Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin istifasını aldı. Daha sonra da seçim gecesinden beri "değişim" mesajı veren ve CHP liderliğine hazırlandığı öne sürülen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

LİDERLER TOPLANTISINA ALINMADILAR

İki isim arasında neler konuşulduğuna dair açıklama yapılmazken, kulislerde iplerin seçim gecesi koptuğu konuşuluyor. CHP'de ilk tartışma, 28 Mayıs akşamı seçim sonuçlarının belli olmaya başladığı saatlerde gerçekleşti. Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı Masa liderlerini CHP Genel Merkezi'ne davet etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ile birlikte toplantıya katılıp katılamayacağını sordu. Yeni Şafak'tan Taha Hüseyin Karagöz'ün edindiği bilgiye göre; Kılıçdaroğlu, "Bu 6'lı Masa ve liderler toplantısı" diyerek olumsuz cevap verince, İmamoğlu'nun "Bizim Gültekin Uysal kadar katkımız yok mu?" dediği öne sürüldü.

SONUÇLARIN ARDINDAN SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Bu gelişme sonrası Ankara'dan ayrılan İmamoğlu seçim sonuçlarına ilişkin de bir açıklama yapmaktan kaçındı. Sessizliği merak konusu olan İBB Başkanı ertesi gün yaptığı ilk açıklamada ise "değişim" mesajı vererek Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz kırptı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Politika Güncel Haberler

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (28)

zeha gül:

Bu İmamoğlu İstanbul'a uğruyor mu arada sırada?

297
34
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

İstanbula oy kullanmaya geldi yaa:))

yanıt3
yanıt0
EYMEN YILMAZ:

Ekrem çok yoruldun 15 günlük tatili hak ettin.Istanbul mu onu dert etme bizimkiler alıştı kuyruğa ve itmeye.

255
23
yanıtYanıtla
Nilay Durmaz:

Tatil düşkünü bir adam ülke yönetemez. Ben çocuklarımın gençliğini ıskalayamam diyen adamdan yönetici olmaz. Bu bir sevdadır içten gelir. Sonradan kazanılmaz. Bu adamda yok bariz net.

216
47
yanıtYanıtla
Yunus Tuncer:

Aynen bize saraylar düşkünü adamlar lazım

yanıt32
yanıt120
sinan can:

Kral adamlar sarayda yaşar sizinkiler kumeste yaşamak istiyorsa adamların ne suçu var. Kümeste de halk yonetilmez belki horoz isen tavukları yönetebilirsiniz.sizin gibi tavukları gormekten aranizdaki kralları goremiyoruz.hanginiz kral hanginiz tavuk belli değil.kumeste bir horoz olur çünkü.2 tane olursa kavga olur chpde olduğu gibi

yanıt70
yanıt10
mesut:

Kemal bey istifa etse ve Ekrem bey genel başkan olsa ne değişecek? Anlaşılmayan nokta şu: kimse genel başkana bakmıyor. CHP nin kökünden değişip kendi halkı ile barışması ve AKP den oy alması gerekiyor. Yoksa kemal gitmiş Ekrem yada Fatma gelmiş fark etmez. Zihniyet değişimi olmadan olmaz

232
18
yanıtYanıtla
mahmut:

CHP ye yön veren aydın medya ve sanatçı kesimi İslam türk düşşmanlığı yapıyor. CHP kapanmalı.

yanıt17
yanıt4
kaan yazıcı:

chpliler ders almamiş islama saygili teröristlere saygisiz ve acimasiz birini chpnin başina getireceksiniz bukadarmi zor hep şaibeli insanlarin ismi geçiyor

213
36
yanıtYanıtla
leon taş:

Haha Haha genel başkan değil ki masada ne işi var işi varsa gitsin işine baksın veya tatil yapsın

198
33
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title