Haberler

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in Vefatı TBMM Genel Kurulu'nda Gündeme Oturdu

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefat haberi gündeme geldi. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, oturuma ara vererek cenaze töreni hakkında bilgi verdi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde kürsüde konuşmasını tamamladığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybettiği haberinin alınması üzerine milletvekilleri üzüntülerini dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçelerinin görüşüldüğü sırada salı günü konuşmasını tamamladığı sırada kürsüde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Bitmez'in ölüm haberi üzerine oturuma ara verdi. Aradan sonra oturumu yeniden açan Önder, Bitmez için bugün saat 16: 00'da TBMM'de tören düzenleneceğini bildirdi. Önder, Bitmez'in cenazesinin 15 Aralık Cuma günü (yarın) İstanbul Fatih Camisi'nde kılınacak Cuma namazını müteakip İstanbul Merkezefendi Mezarlığı'na defnedileceği bilgisini de paylaştı.

Önder daha sonra milletvekillerine duygularını paylaşmaları için söz verdi.

Partilerin Grup Başkanvekilleri ile Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Işıkhan ve milletvekilleri şunları söyledi:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: Her fani ölümü tadacaktır, rahmet olsun. Kendisi rahatsızlandığı esnada sağlıkçı arkadaşlarımız müdahale ettiler. Ama zannediyorum TBMM'de bu tür durumlarda tedbirin yetersiz olduğu da bu vesileyle anlaşılmış oldu. Daha tedbirli olmak gerekir. Burası temposu yüksek bir yer, bu anlamda tedbirlerin atılması gerekir.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay: Allah gani gani rahmet eylesin ailesine yakınlarına taziyelerimizi baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saadet Pasrtisi'nin ve tüm Meclis'imizin başı sağolsun, üzgünüz.

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: Sanırım TBMM tarihinde ilk defa kürsüde kalp krizi geçiren ve sonrasında yaşama tutunamayan bir kayıp yaşadık. Başta Saadet Partisi ve ailesine baş sağlığı diliyorum.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal: Milletin vermiş olduğu yetkiyle milleti temsil ederken tam da Meclis kürsüsünde geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılan Hasan Bitmez'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Acımız çok büyük... Kendisine Allahtan rahmet yakınlarına sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Başta Saadet Partisi olmak üzere TBMM'ye de başsağlığı diliyorum. Sayın vekilin kaybı dünya tarihinde bir ilktir son sözlerini kürsüde söyledikten sonra geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden bir vekil olarak tarihe geçti. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamid Gül: AKP Parti Grubu olarak Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına, sevenlerine, ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saadet Partisi camiasının teşkilatının bütün sevenlerinin başı sağ olsun. Gazi Meclisimizin milletvekillerimizin başı sağ olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Sayın Başkanım, bugün Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez'in acı kaybını büyük bir hüzünle öğrenmiş bulunuyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün Meclisimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun; ailesine sabırlar diliyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Hasan Bitmez'in vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı diliyorum. Gerçekten çok üzüldük Allah böyle acılar yaşatmasın yüce Meclis'imizin başı sağ olsun.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: Hasan Bitmez Vekilimize ben de Allah'tan rahmet diliyorum, başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi kampüsü içerisinde sağlık konusunda bir eksikliğin olduğu da ortaya çıkmış oldu. Sayın Usta'nın dediği gibi, burası temposu yüksek bir yer, temposu yüksek ve gerginliğin olduğu bir mekan. O yüzden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının sağlık konusunda burada daha ciddi adımlar atması gerektiğini düşünüyorum ve bir kez daha Vekilimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun.

Kaynak: ANKA / Politika

Sırrı Süreyya Önder Tbmm Genel Kurulu Hasan Bitmez Milletvekili Kocaeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title