Haberler

"Umarım Avrupalı liderler sadece Ukrayna'yı daha fazla silah pompalayarak desteklemeye odaklanmaz"

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinin Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyarete yönelik, "Umarım bu üç ülkenin liderleri sadece Ukrayna'yı daha fazla silah pompalayarak desteklemeye odaklanmazlar.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinin Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyarete yönelik, "Umarım bu üç ülkenin liderleri sadece Ukrayna'yı daha fazla silah pompalayarak desteklemeye odaklanmazlar. Bu kesinlikle anlamsız, insanların acılarını uzatacak ve ülkeye yeni zararlar verecek. Umarım liderler zamanlarını, duruma gerçekçi bir bakış atmak için kullanırlar" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyaret Rusya tarafından yakından takip ediliyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, üç liderin ziyaretine yönelik, "Tabii ki liderler tahıl konusunu tartışacak. Ukrayna'nın bu konudaki tutumunun özünü hala anlayamıyoruz. Başkanımız bu krizin çözümü için ülkemizin katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatını kolaylaştırmak için Türk ortaklarımız da dahil diğer çabaları biliyoruz. Umarım bu üç ülkenin liderleri sadece Ukrayna'yı daha fazla silah pompalayarak desteklemeye odaklanmazlar. Bu kesinlikle anlamsız, insanların acılarını uzatacak ve ülkeye yeni zararlar verecek. Umarım liderler zamanlarını duruma gerçekçi bir bakış atmak için kullanırlar" dedi.

"RUSYA, SURİYE'NİN LUHANSK VE DONETSK'İ TANIMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILAYACAKTIR"

Peskov, son günlerde Rusya ve Suriye basınında resmi kaynaklara dayandırılan haberlere göre Suriye'deki Şam rejiminin, Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıyacağına yönelik iddialara da yanıt verdi. Peskov, "Şam rejiminin Luhansk ve Donetsk'i tanıması memnuniyetle karşılanacaktır" dedi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine yönelik soruya da, "Böyle bir görüşme planlandığında sizlere bilgi vereceğiz" ifadesini kullandı.

UKRAYNA'DAKİ 2 ABD'LİNİN AKIBETİ

İngiliz basınının aktardığı haberlerde, Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'ya giden 2 ABD'li Alexander Dryuke ve Andy Hyun'un Ruslar tarafından yakalandığı ve esir alındığı iddialarına da cevap veren Peskov, "Belki Rusya Savunma Bakanlığının bilgisi vardır ama benim bir bilgim yok" şeklinde konuştu.

"KIRIM'IN GÜVENLİĞİ GÜVENCE ALTINDA"

Ukrayna'nın, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ı geri alma ve yarımadanın altyapısını engelleme gibi ihtimallere karşı tedbir aldıklarını ifade eden Peskov, "Bu arka plana karşı bir şey (yapıcı müzakereler) beklemek zor, çünkü her şey durdu. Kırım'ın güvenliği ordumuzun aldığı ek tedbirlerle güvence altında. Ukrayna ordusu ve Ukraynalı siyasilerin Kırım köprüsü ile ilgili sözlerine gelince, bu çok zor. Elbette bu tür tehditlerin farkındayız ve dikkate alıyoruz" dedi.

(Erhan Altıparmak /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dmitriy Peskov Kremlin Ukrayna Politika Güncel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title