Haberler

HDP'den 6'lı masaya dengeleri değiştirecek öneri: Adayınızı çekin, bizim adayımıza oy verin

Güncelleme:

14 Mayıs'ın olası seçim tarihi olarak öne çıkmasının ardından adayın belirlenmesi için gözlerin çevrildiği 6'lı Masa'ya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan dikkat çeken bir çağrı geldi. Geçtiğimiz günlerde kendi adaylarını çıkarmaya karar verdiklerini açıklayan Buldan, "Bizim 6'lı Masa lehine adayımızı çekmemiz düşünülüyor da 6'lı Masa'nın çekmesi neden düşünülmüyor? 6'lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimin gerçekleşeceği tarih olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler adayın belirlenmesi için 6'lı Masa'ya çevrildi. Bir yandan da Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Biz HDP olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız" sözleri gündemde yerini koruyor.

"6'LI MASA ADAYINI ÇEKSİN, BİZİM ADAYIMIZA OY VERSİN"

Altılı masa ve ortak aday tartışmalarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan Buldan'dan dikkat çeken bir çağrı geldi. Bianet'e konuşan Buldan, "Bizim 6'lı Masa lehine adayımızı çekilmemiz düşünülüyor da 6'lı Masa'nın çekmesi neden düşünülmüyor? 6'lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz" ifadesini kullandı.

"6'LI MASA, 'YANIMIZDA GÖRÜNMEYİN AMA ADAYIMIZA OY VERİN' BEKLENTİSİNDE"

Altılı masa hakkında eleştirilerde de bulunan Buldan, "Altılı masa bizden 'yanımızda görünmeyin, biz sizinle ortak fotoğraf vermeyelim ama bu iktidarı değiştirmek için koşulsuz şartsız, bizim belirleyeceğimiz adaya oy verin' beklentisi içinde. Ancak bu şu an itibariyle mümkün olmayan bir şey" diye konuştu.

AK PARTİ'YLE ANLAŞTIĞI İDDİALARINA DA YANIT VERDİ

Partisinin kendi adayını çıkarmasının AK Parti'yle anlaştığı şeklinde yorumlanması üzerine Buldan, "Aday çıkarma meselesinin AK Parti'ye göz kırpmak veya AK Parti'nin kazanmasına zemin hazırlayan bir yol olduğunu ifade edenlere de şunu söylemek isterim: Bizim tek amacımız AK Parti'yi bu seçimlerde tarihe ve tarihin çöplüğüne gömmektir, bu kadar net söylüyorum" dedi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Pervin Buldan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (43)

kadir tascı:

Yedi düvele karşı 20 senedir amansız mücadele verendir Recep Tayyip Erdoğan ne yaparsanız yapın bu halkı ikinci defa liderini yalnız bırakmaz

258
158
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Eskiden secime yakin makarna kömür veriyordunuz ..şimdi level atlayıp ev..arazi..eyt ..kadro veriyonuz.. ama papaz pilav yemez artık.. yolun sonu 14 mayıs.. millet akp te " yeeeeter artik soz milletin" diyecek

yanıt83
yanıt186
kadir tascı:

Yirmi senedir aynı yalanlarla avutuyorlar hee seçim gecesi şok olup oyları çaldı bilmem ne diye ağlıyorsunuz Muharrem İnce nin çıkmışsın yenmiş yenmişte yenmiş videosu ile yılmaz ozdilin biz milleti kandırıyoruz seçim gecesi şok oluyorlar videosunu tavsiye ederim

yanıt99
yanıt24
Ömür Güvel:

Akp sonunda ülkeyi bu hale getirdi, baksanıza hdp bile dalga geçiyor muhalefetle.

125
247
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Tarihin çöplüğüne siz layıksınız oradan da hiç çıkamayacaksınız..

258
96
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

sırtını kandile yaslayanlar ülkenin geleceğine yön veremez bu ülke bir bütündür ve yapılacak olan son seçim bu ülkenin bela ve musibetlerden kurtulup kurtulamayacağını belirleyecek olan seçimlerden yalnızca biri olacak çünki Cumhuriyetimiz çok ağır hasar almış durumda

219
104
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Her seçimde aynı palavraları sıkıyorsuniz yettiiz artık.

yanıt0
yanıt2
Sezgin Sezgin:

İyice sacmalama moduna girdiler..Ne dediğini kulakların duyuyor mu pervin

199
111
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

La zamanında cehape bunlar için açık açık her evden bir oy toplamadı mı? Meclise girebilmeleri için. Zihniyeti bozuk sezgin :)

yanıt52
yanıt16
Sanane Adımdan :

mhp ve iyi parti arasındaki fark hdp gibi bir partinin mhp ye gidip bizim sayemizde o koltuklarda oturuyorsunuz diyememesidir

167
93
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title