Haberler

Pakistan Büyükelçiliği'nde Keşmir Dayanışma Günü programı düzenlendi

Güncelleme:

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda, Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybedenler de anıldı. Büyükelçilik bahçesine fidan dikildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde 5 Şubat Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen programda 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybedenler de anıldı.

Pakistan ve Hindistan arasında 1947'den beri anlaşmazlık konusu olan ve üç kez savaşa yol açan Keşmir'de 5 Şubat tarihi "Keşmir Dayanışma Günü" olarak kabul ediliyor. Bugüne özel Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar da anıldı. Büyükelçilik'te Kuran-ı Kerim tilaveti, Pakistan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Pakistan Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Stratejik Düşünce Enstitüsü Savunma ve Güvenlik Kurulu Başkanı Güray Alpar ve çok sayıda davetli katıldı. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için Büyükelçi Cüneyd ve Derya Yanık, büyükelçilik bahçesine fidan dikti.

Türk halkına depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini ileten Pakistan Büyükelçisi Cüneyd, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündeminde yer alan en eski sorunlardan birisinin Keşmir meselesi olduğunu vurguladı. Keşmir bölgesinde Hint askeri ve paramiliter birliklerinin olmasının, Hindistan'ın bölgeyi işgalinden kaynaklandığını dile getiren Büyükelçi Cüneyd, bölgedeki vatandaşların en basit insan haklarından bile mahrum bırakıldığını söyledi.

Türkiye'nin Keşmir dahil olmak üzere hak ihlallerinin son bulması için çağrılar yapıldığını belirten TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Yanık, "Türkiye olarak Pakistan'ın Keşmir davasında yanında olduğumuzu her vesileyle ifade ettik. Keşmir'in kendi kendini yönetme iradesini, yönetme hakkını, tarihsel süreçte sizler çok daha iyi biliyorsunuz. Dünyada hiçbir sorun çözümsüz kalmaz. Muhakkak ne kadar uzarsa uzasın 'bir gün sonuç bulacaktır' diye ümit ediyoruz. Türkiye olarak inanıyoruz ki Keşmir halkı, haklı mücadelesine uygun bir biçimde kendi kendini yönetme hakkına bir gün sahip olacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

6 Şubat Depremi Büyükelçilik Pakistan Ankara Deprem Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title